söndag 19 januari 2020

En smakebit på søndag - Jägarinnan

Efter att ha varit väldigt trött under en längre period har jag nu börjat få bukt på tröttheten, men än så länge var det lite för tidigt att ge sig ut p aktiviteter så vi stannade hemma hela helgen. Jag tog sovmorgon på lördagen och resten av dagen gick åt till läsning och lite småpyssel hemma. Söndagen har jag tänkt ha en riktig vilodag så jag orkar med lite mer under veckan som kommer, för nu när jag kanske orkar lite mer är både maken och jag sugna på att hitta på något roligt. Söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------------------

Min smakbit kommer från boken jag ska börja läsa nu, från sidan 7 i Jägarinnan av Kate Quinn (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Hon var inte van vid att bli jagad.
Sjön sträckte ut sig, gråblå och glittrande. Kvinnan blickade ut över vattnet med händerna vilande i knäet. En hopvikt dagstidning låg bredvid henne på bänken. Rubrikerna basunerade ut gripanden, dödsfall och kommande rättegångar.Rättegångarna skulle hållas i Nürnberg, verkade det som. Hon hade aldrig varit i Nürnberg, men hon kände de män som skulle ställas inför rätta där. Vissa av dem endast till namnet, andra hade lått sina champagneglas vänskapligt klinga i hennes. De var alla dömda. För brott mot freden. Brott mot mänskligheten. Krigsbrott."
16 kommentarer:

 1. Den här känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Dette høres ut som en spennende og interresant bok, så jeg noterer meg tittelen. Tusen takk for smakebiten, jeg håper du får en fin søndag.

  SvaraRadera
 3. krigsbrott låter allvarligt, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Jag läste Kodnamn Alice av samma författare förra året och tyckte mycket om den, och denna låter ju lika spännande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Det er ikke noe fint å være så trøtt. Jeg snakker av erfaring. På fredag hadde jeg en god dag og da gikk vi på bruktbutikk og kikket på bøker. Det gjelder prioritere i riktig rekkefølge :-)
  Jeg har lest litt om andre verdenskrig, men aldri om prosessen i Nürnberg. Det kunne være et interessant tema å lese om.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Skönt med sovmorgon. Tack för smakbiten av en för mig okänd bok.

  SvaraRadera
 7. Tänk att man aldrig kan läsa allt man förutsatt sig. Skulle t.ex. gärna läsa den här boken som du skriver om, men jag vet redan nu att jag inte kommer att göra det. Ämnet låter inte som nått för mig.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Kände inte till boken innan men blev nyfiken nu.

  SvaraRadera
 9. känner varken till bok eller författare. tack för smakebiten! tidiga våren kan vara väldigt tröttande. det vet jag av erfarenhet. men det blir bättre

  SvaraRadera
 10. Verkar som en intressant bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den lät ju väldigt spännande!

  SvaraRadera
 12. Den här har jag tänkt läsa. Verkar spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Det var en ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Har sett den på olika bokbloggar och vill läsa den. Tack för smakbiten! Skönt att du börjar få tillbaka orken. Hoppas det fortsäter så!

  SvaraRadera
 15. Jag har redan lagt denna på mina Vill-läsa-lista för jag tror den är bra. Så tack för smakbit och trevlig söndag!

  SvaraRadera
 16. Jag besökte Nürnberg och rättegångslokalerna i somras. Det var väldigt intressant och lärorikt. Jag vill verkligen läsa den här boken. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera