torsdag 9 januari 2020

Hett i hyllan #230


Dags att plocka bland hyllvärmarna igen och visa upp en av dem i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Ett loppisfynd igen


Shanghai baby av Wei Hui (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Coco är en rebellisk, ung servitris med författardrömmar. Full av livslust kastar hon sig in i två erotiska kärleksaffärer, med opiumberoende Tian Tian, och dels med den gifte västerlänningen Mark. Föräldrarna förfäras över hennes livsstil - hennes författardrömmar och umgänget bestående av homosexuella, konstnärer och drogmissbrukare i Shanghais pulserande nattliv. Men Coco strävar vidare i sökandet efter sig själv, konsten, kärleken och vilket slags liv hon vill leva.

Shanghai Baby bryter mot många traditionella tabun, framför allt i det feministiska porträttet av en ung, modern kvinna i det samtida Kina - ett land som tycks stå på randen till en social och sexuell revolution."

Den här boken köpte jag på loppis år 2014 och jag tror att orsaken var att jag alltid varit fascinerad av det landet men sällan träffat på böcker som handlar om det mer moderna Kina och människorna där. Den här boken har också gömt sig i bakersta ledet i pocketbokhyllan så jag hade helt glömt bort att jag hade den och det är nog mycket därför den inte blivit läst ännu. Men nu får den flytta till första ledet så att jag får syn på den nästa gång jag ska plocka fram något att läsa i sovrummet (sovrumsboken är alltid en hyllvärmare )

3 kommentarer:

  1. Intressant att bli tipsad om den här kinesiska författaren.

    SvaraRadera
  2. Har jag inte hört talas om. Men jag gillar tanken om att låta sovrumsboken vara en hyllvärmare. Smart!

    SvaraRadera
  3. Den här tror jag att jag hört talas om. Var det inte rätt mycket prat om den när den kom?

    SvaraRadera