fredag 31 januari 2020

Fem en fredag vecka 5: Skräp


Jag var uppe första gången vid strax efter 04.00 i morse men gick och la mig igen, det var kanske lite för tidigt att gå upp. Somnade om och sen ville jag inte gå upp så det blev en ordentlig sovmorgon istället. Alltså sov jag halva förmiddagen och är på grund av det sen med det mesta idag men nu är det dags att sätta igång och först ut är Fem på fredag som anordnas av elisamatilda. Den här veckans tema är

SKRÄP

----------------------


1. Vad är något du av misstag kastat bort?
När vi flyttade hit så åkte en hel massa saker till tippen som vi då ansåg att vi inte ville ha kvar, men som vi nu har kommit på att vi borde behållit för att de skulle passat bra i den inredningen som vi nu håller på och byter till.

2. Hur ser din mejlkorg ut?
Jag rensar bort det ointressanta  direkt när det kommer, allt annat är kvar eftersom det finns så mycket utrymme att jag inte behöver rensa mer och sökfunktionen är så bra att jag lätt kan hitta det jag söker.

3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
Äldre prylar, dvs antikviteter, retro, vintage osv. Senaste är ett par trädgårdsskulpturer som vi köpte av en granne som ska flytta och där den ena varit ordentligt utsatt för väder och vind och är alltså rejält åtgången, men det är faktiskt det som gör den så otroligt snygg att jag definitivt vill ha den i min trädgård.

4. Hur noggrann är du med källsortering?
Nu när vi bor i villa så har vi blivit bättre och vi sorterar ganska noggrannt. Matavfallet var nog det som maken hade svårast med men efter att vi skaffat fler "durkslag" till ena diskhon, så man bara behöver byta när en blivit full  så har han börjat använda den också

5. Hur skräpigt är det i din omgivning?
Mitt skrivbord är jämt fullt med utskrifter, post-it-lappar, pärmar osv i en salig röra - jag brukar städa undan lite då och då men det tar bara någon dag så ser det likadant ut igen. I huset i övrigt är det också ganska fullt, vi är båda riktiga samlare och har svårt att göra oss av med saker och ännu svårare att låta bli att skaffa sånt vi gillar. I området där vi bor är det väldigt snyggt och prydligt. 

3 kommentarer:

 1. hotmejl slänger skräp direkt, använder mappar till det som jag vill spara. Jag har blivit lite bättre på att inte samla, tror jag.

  SvaraRadera
 2. Tänk att i alla inlägg jag läst så står det att mailkorgarna sköts perfekt varje dag - är vi verkligen så duktiga.....!?
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 3. ibland är det skönt att sova länge. särskilt om en har varit uppe på natten. det är verkligen svårt att kasta saker

  SvaraRadera