torsdag 1 oktober 2020

Recension: Släktstorm av Birgitta Illyés

Titel: Släktstorm
Författare: Birgitta Illyés
Format: Danskt band
Antal sidor: 337
Förlag: Ekström & Garay
Recensionsexemplar

"Jag dödade henne inte. Jag begravde henne.
Olivia hamnar i stormens öga när hon kommer hem till familjen i Helsingborg efter en längre tids vistelse på sjukhus. Det tar ett tag innan hon inser att stillheten är bedräglig. Genom att bli gravid med fienden rubbar hon någons hemliga plan.
En serie svårförklarliga händelser vidgar sprickorna mellan familjemedlemmarna och undergången för släkten Aldo och deras imperium kommer allt närmare."

-----------------------------

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa och recensera hennes bok, Självklart ville jag det, en författare som jag får stifta bekantskap med för första gången triggar verkligen min nyfikenhet och  än mer nyfiken blev jag när jag läst om boken på förlagets hemsida och på baksidestexten. Och att den delvis utspelar sig i restaurang- och matvärlden gjorde mig ännu mer nyfiken

Jag har förstått att den här ska vara en spänningsroman men för mig framstår den mer som en relationsroman där tonvikten ligger på relationer och inte direkt på spänning. Visst, det sker en del i bakgrunden så är svårförklarligt men det är ändå relationerna inom släkten som är det centrala i mina ögon. 

Jag hade lite svårt att komma igång och komma in i berättelsen i början, det var lite för långsam tempo just nu för mig, men det beror mer på mig och min situation just nu än på boken. Tempot ökade något ju längre in i boken man kom och det gjorde sen att det blev ett bra läsflöde

Släktstorm är en välskriven roman som jag tyckte mycket om att läsa.

Tack Birgitta Illyés för rec.exet!

Släktstorm finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band

1 kommentar:

  1. Tack för fina ord och för att du tog dig tid att läsa min bok! 🙏🌺😊

    SvaraRadera