söndag 23 juni 2019

En smakebit på søndag - Jordens arvingar

Det har varit en väldigt lugn midsommarhelg hos oss. Min bror tillbringar midsommarhelgen hos oss och vi har alla tagit det väldigt lugnt. Vi har ätit gott och annars bara vilat. På fredagen, midsommaraftonen blev det grillning såklart och när nu grillen var igång så grillade maken så ordentligt med mat att vi kunde äta det på lördagen också och fick t o m ett par middagar in i frysen. På lördagen var det inte mycket aktivitet, det räckte så bra att sitta och läsa och titta på tv lite emellanåt. Som det ser ut nu så lär söndagen bli ungefär likadan, vi har i alla fall ingenting inplanerat än så länge. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------

Min smakbit kommer från sidan 97 i Jordens arvingar av Ildefonso Falcones  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Med tanke på att hon redan hade haft köttsligt umgänge skulle ett andra giftermål inte bara innebära en form av bigami utan också utgöra ett tecken på kvinnans lösaktighet: djävulens förkroppsligande. Eftersom kyrkan accepterade prostitution som ett sät att förhindra otrohet och otukt mot naturen, måste man även acceptera att kvinnor gifte om sig, särskilt i de fall det rörde sig om unga kvinnor som riskerade bli alltför liderliga. Kanske var det därför Hugos mor hade fått gifta om sig. Mahir hörde sig för och fick veta att kvinnan fortfarande var mycket attraktiv, till och med sensuell. 
Han frågade även runt om handskmakaren och fick sina misstankar bekräftade. Han vände sig då till Mar, som inte hade några större svårigheter att få prästen i Santa Maria, densamme som hade ordnat med Antoninas hemgift, att berätta om bakgrunden till omgiftet: handskmakaren hade våldfört sig på den unga änkan."8 kommentarer:

 1. köttsligt umgänge kan vara trevligt, tack för smakbiten,
  vi fick en midsommar till hos äldste sonen:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/den-tysta-patienten-av-alex-michaelides.html

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig lite lockad av hans böcker, men de brukar ju vara rätt tjocka och jag är inte helt säker på att de passar mig.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, jag tror jag har första boken någonstans.

  SvaraRadera
 4. Det där låter som en bok som jag mest skulle bli irriterad på. Sen verkar hans böcker vara lite för tjocka för mig ;-)

  SvaraRadera
 5. Låter som en helt perfekt midsommar och helg! :D Jag har inte läst nåt av honom men Katedralen vid havet står i hyllan och väntar. Tack för smakbiten, hoppas den är bra! :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Försökte mig på Katedralen vid havet men den passade inte mig, tyvärr, har för mig att jag inte läste ut.

  SvaraRadera
 7. Det var en riktig tegelsten! Är lite sugen på den men har så mycke annat oläst i hyllorna. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Ojoj där har man något att tugga igenom! Avskräcker mig faktiskt, är ganska otålig och vill bli klar fort. Tack för smakbit!

  SvaraRadera