fredag 21 juni 2019

Helgläsning vecka 25

Midsommarafton började bra med att jag var först med att gå upp och kunde sitta och njuta av lugnet tidigt på morgonen. Inte en bil ute på vägen, det var helt tyst och stilla och solen tittade fram. Såna här morgnar är det verkligen skönt att sitta, dricka dagens första mugg te och bara njuta av livet. Idag är det också exakt 42 år sedan som jag och maken träffades första gången. Vi var båda på väg till midsommarfirandet på Håtö där våra föräldrar hade sommarstuga, han med sin bror och jag med en kompis. Han och hans bror kom cyklandes mot Haget (där alla aktiviteter fanns) och vägen svängde men det gjorde inte bröderna utan körde rakt ner i ett krondike. Det var allra första gången jag såg honom och jag fick mig ett gott skratt. Så småningom gick det som det gick och numera är vi gifta.
Idag åker vi inte till något midsommarfirande utan stannar hemma, äter gott och tar det lugnt. Och läser såklart.

Det jag tänkt läsa den här helgen ärJordens arvingar av Ildefonso Falcones
Den här boken har jag precis börjat på och eftersom den är på drygt 800 sidor så lär jag inte hinna läsa ut den under den här helgen.
Men jag tänkte att jag nog emellanåt lär behöva lite andningspaus från mastodontboken så då har jag tagit fram ett par tunna barnböcker som jag kan läsa när jag känner att jag behöver en paus

Flickan i blått av Torhild Elisabet Sandberg & Emily Ryan

Pojken med örnen av Torhild Elisabet Sandberg & Emily Ryan
1 kommentar: