söndag 30 juni 2019

En smakebit på søndag - Livet vi drömde om

Den här helgen är riktigt hektisk. På lördagen kollade vi igenom våra loppislådor och plockade ihop ett par nya med sånt som ska säljas. På kvällen packade maken bilen som nu är minst sagt fullpackad. Söndag morgon ska vi sen iväg tidigt för att sätta upp bord på den bakluckeloppis där vi sen ska sälja nästan hela dagen. Förhoppningsvis blir vi av med en hel massa sånt som vi inte längre behöver och som bara legat och tagit plats i skåpena. Men söndagen för mig börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------

Min smakbit kommer från sidan 13 i Livet vi drömde om av Anna Gavalda (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


" Jag heter Mathilde Salmon. Jag är tjugofyra år. Officiellt är jag fortfarande student och läser Konsthistoria (konsten, detta sköna påfund), men i verkliga livet jobbar jag för min svåger. Den rike, den snygge, den coole. Han som hela tiden gnuggar nästippen och som aldrig har slips. Han leder en stor digitalbyrå som jobbar med branding och utveckling för webben (jag avkodar: om du har knark och vill prångla ut det på nätet är det han som kodar ett snyggt skyltfönster och en snitslad bana ända fram till betaltjänsterna) (säkra) och lockade mig på dåligheter förra året.
Han behövde folk som sålde sig och sin arbetskraft och jag fickpengar, det var på kvällen på min födelsedag och vi skakade hand och skålade. Det finns värre anställningsavtal."


13 kommentarer:

 1. Anna Gavalda har jag tänkt att jag kanske borde läsa något av. Någon gång.

  SvaraRadera
 2. jag plockade lita saker från 87-åriga min mor som flyttat till mindre lägenhet, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bra på loppisen! Den här tror jag står i någon av mina hyllor. Den verkar bra! :D Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Jag har läst en av hennes böcker men inte just denna.

  SvaraRadera
 5. Jag gissar att hon inte är med i facket ;)

  SvaraRadera
 6. Länge sedan jag läste något av Gavalda. Det kanske jag borde göra igen :) Den här kände jag inte till.

  SvaraRadera
 7. Haha, också en karriär. Jag har läst två av Gavaldas böcker, men ser nu att det var tio år sedan! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 8. har inte läst något av Gavalda. skulle verkligen behöva ha en rejäl loppis på en massa undanstoppade saker. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Läst en bok av Gavalda som jag tyckte bra om, men denna kände jag inte till.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Läst en av henne, det var inte riktigt min stil.

  SvaraRadera
 11. Har inte läst något av den här författaren, men hört mycket bra om henne. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Kom av mig med att läsa Gavalda varför vet jag inte. Jag har ju älskat alla jag läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera