söndag 12 mars 2017

En smakebit på søndag - Hundra omistliga ting

Den här helgen har det varit full fart hittills. På fredagen var vi på rea-på-rean, dvs 50% rabatt på reapriset och självklart kom vi hem med en hel hög med böcker. På lördagen var vi först på bio, sen inhandlades en bok till och därefter var det dags att äta en supergod kebab till middag så vi slapp laga mat när vi väl kom hem. Och senare på kvällen var det dags för Mello och därefter Hotel Halcyon. Men idag har vi tänkt ta det lugnt och inte göra så mycket mer än att sitta och läsa.
Nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------------------------------

Min smakbit kommer från sidan 17 i Hundra omistliga ting av Lucy Dillon (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)


"Om huset på Dryden Road var en viktoriansk klippbok med tusen detaljer var lägenheten på High Street en tom sida. Det var en ombyggd före detta vindsvåning med öppen planlösning, målad i matt äggskalsvitt med ljusa korkmattor och brädgolv, avsiktligt neutralt. Inga eldstäder, inga paneler, bara enkla väggar och stora fönster, som i vardagsrummet fungerade som en målning av stadssilhuetten på en av väggarna. Lägenheten påminde Gina om ett galleri, fullt av ljus och rymd, som inbjöd betraktaren att stanna upp och försjunka i tankar. Så fort hon steg över tröskeln tillsammans med fastighetsmäklaren, med torra och svidande ögon efter ännu en sömnlös natt, hade hon känt en sådan frid att hon betalade depositionen redan samma dag."12 kommentarer:

 1. Jag har läst några böcker av Dillon, men inte just denna :) Tycker hennes böcker är så mysiga och och härliga att läsa.

  SvaraRadera
 2. Dillons böcker brukar vara mysiga. Inte läst denna än. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Visst är väl Hotel Halcyon bra?
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten, jag har inte läst något av henne men har tänkt det 300 gånger.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Har inte läst något av Dillon

  SvaraRadera
 6. tack för smakbiten, ska läsa denna

  SvaraRadera
 7. Salg på salget høres fantastisk ut når det gjelder bøker :-) Jeg har nettopp kjøpt en haug julepresanger på boksalget her. Det er også fint! Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Gillar Dillons böcker, fast än så länge har jag bara läst två.

  SvaraRadera
 9. Jag har bara läst en av Dillons böcker, men det kommer definitivt att bli fler.

  SvaraRadera
 10. härligt att känna sig hemma direkt i en lägenhet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera