tisdag 21 mars 2017

Top Ten Tuesday - kortaste böcker jag läst

Jag är ju helt och hållet en kvälls- och nattmänniska och det märks speciellt på morgnarna. Det tar tid (och ett antal muggar med te) att komma igång och ofta blir jag sittande i köket med min mugg och kan sitta där och fundera på saker och ting i säkert ett par timmar. När jag väl har vaknat till lite så får jag ta mig i kragen för att komma igång med sånt som ska göras just den dagen. På kvällarna är det däremot inga problem. Jag kan känna energinivån bli högre vid 21-22-tiden. Tyvärr så har maken då redan lagt sig så det är inte riktigt läge att sätta igång med nånting som låter alltför mycket. Nu är det i alla fall redan förmiddag och jag känner att jag vaknat till lite och kan sätta igång med saker och ting. Och då är det Top Ten Tuesday som gäller. Top Ten Tuesday anordnas av The Broke and the Bookish och går ut på att man ska göra en topp-tiolista efter ett givet tema. Den här gången ska man lista t ex korta böcker, sträckläsningsböcker el dyl.

Read In One Sitting Theme: ten of the shortest books I've read, top ten books I read in one sitting, ten books to read when you are short on time, top ten books that will make you read the whole day away, etc.

--------------------

Jag har valt att lista korta böcker. De böcker jag läser i vanliga fall brukar ligga på runt 300 sidor och uppåt, men någon gång då och då så dyker det upp lite kortare böcker. Nu tittade jag bara på böcker jag läst under de senaste åren, eftersom jag inte hade riktigt samma koll innan jag började blogga. Och så är det inga jättekorta böcker utan mitt mått för kort ligger på runt 200 sidor eller mindre.
Böckerna är listade utan inbördes ordning. Titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)


1. Fallet Collini av Ferdinand von Schirach (149 sid)
2. Besked från Berlin av Otto de Kat (203 sid)
3. Julia av Otto de Kat (195 sid)
5. Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg (190 sid)
6. Kärlek på öppet hav av Samantha Olofsdotter (191 sid)
7. Lärjungen: En berättelse om Fredrik Hasselquist av Henrik Senestad (194 sid)
8. Adua av Igiaba Scego (191 sig)
9. Vodka & plié av Terese Marvelin (207 sid)
10. Sattyg av Mikael Strömberg (159 sid)

3 kommentarer:

  1. Jag har inte läst någon av böckerna på din lista. Men jag har Min pappa Ann-Christine i mi bokhylla på Storytel-appen.

    SvaraRadera
  2. Inte läst någon av böckerna på din lista, men jag vill väldigt gärna läsa Kärlek på öppet hav.

    SvaraRadera
  3. Har inte läst någon av dessa, så tack för nya tips!

    SvaraRadera