måndag 6 mars 2017

Recension: Lögnaren av Nora Roberts

Titel: Lögnaren
Författare: Nora Roberts
Format: Pocket
Antal sidor: 466
Förlag: Bonnier Pocket

"Hon har inte bara förlorat sin make i en olycka. Hon har också fått veta att deras gemensamma liv i lyx varit en enda lögn. Kvar efter maken återstår ett berg av skulder, bland hans papper finns otvivelaktiga bevis på att han varit otrogen och i ett bankfack hittar Shelby en hög id-kort med olika namn på. Mannen hon gifte sig med visar sig aldrig ha existerat.
Shelby tar sin treåriga dotter Callie och återvänder till barndomshemmet i Södern. Hemma hos sin älskade familj och sina gamla vänner börjar hon långsamt hitta tillbaka till sig själv, och vågar också tro på kärleken igen. Men när en kvinna hittas mördad i den lilla staden tvingas hon inse att hon inte är så trygg som hon trott. Och att hennes make bar på fler lögner än dem hon redan konfronterats med."

----------------------

Jag tror jag läst något av den här författaren för länge sedan, men kommer inte ihåg vilken bok det i sådana fall var. Det jag vet är att det är väldigt många som tycker mycket om hennes böcker.Så jag tyckte det var dags att återknyta bekantskapen nu när jag emellanåt gärna vill läsa lite fler lättsammare och lättlästa böcker

Själva berättelsen innehåller en lagom blandning av spänning, kärlek och vardagsliv där man får följa Shelby när hon återvänder till orten hon kommer ifrån och till den familj hon lämnat när hon följde med Richard och när hon hittar en ny kärlek.
Mycket är förutsägbart, men det är ju en av de saker som faktiskt positivt med den här typen av böcker. Man vet exakt vad man får och kan lugnt luta sig tillbaka och bara "vila" i boken.

Jag tycker mycket om Shelbys familj även om klichéerna duggar tätt. Jag vet inte om det bara är mitt sinne för humor och våra "interna" skämt inom familjen som gör det men emellanåt sitter jag och småfnittrar åt vissa saker, t ex när banjospelandet dyker upp. Det finns mycket i den här familjen som jag känner igen från en del amerikanska filmer som berättar om familjer i djupaste Södern.

Lögnaren är en underhållande berättelse där man vet vad man får och när man läser så vet man hela tiden att man kan se fram emot en sak, det kommer att sluta lyckligt oavsett vad som händer på vägen. Jag kan helt och hållet förstå varför Nora Roberts böcker är så populära, jag kan avslöja att efter att ha läst den här så har jag faktiskt köpt fler nu på bokrean.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Nora Roberts websida

Lögnaren finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket/E-bok


1 kommentar:

  1. Nora Roberts har tidigare varit en av favoritförfattarna, men dessvärre har jag tröttnat på förutsägbarheten. Har man läst en av hennes böcker, har man i princip läst alla. Efter att ha läst flera av hennes böcker, kan jag numera räkna ut nästan exakt när vissa saker ska hända. Fast hon skriver så himla bra, det medger jag.

    SvaraRadera