söndag 14 april 2019

En smakebit på søndag - Djävulen i den vita staden

Det har varit fullt upp den här helgen för den här helgen är det tänkt att vi ska ordna upp lite här hemma.. På lördagen påbörjade jag jobbet med att ordna upp lite i bokhyllorna och har kommit en bit på väg men mycket återstår.  Jag hann också läsa en hel del trots att vi tog vår vanliga lilla tv-paus i soffan mitt på dagen. På söndagen har jag tänkt fortsätta med bokhyllorna och kanske börja plocka ur garderoberna så jag kan få lite mer ordning och plats där också . Men söndagen börjar med  En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------

Min smakbit kommer från sidan 104 i Djävulen i den vita staden av Erik Larson (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Polisen fick varningar av ett annat slag - brev från föräldrar, besök av detektiver anlitade av föräldrar - men dessa gick förlorade i kaoset. Att försvinna verkade vara ett tidsfördriv i Chicago. Det inträffade för många försvinnanden över hela staden för att man skulle hinna göra ordentliga efterforskningar, och för många krafter försvårade upptäckten av mönster. Många patrullerande poliser hade knappt någon utbildning utan var tillsatta enbart på order av distriktschefer. Kriminalpoliserna var få och deras resurser och kunskaper minimala. Klasstänkande skymde deras syn. Vanliga försvinnanden - polska flickor, slakteripojkar, italienska grovarbetare, svarta kvinnor - var inte värda några större ansträngningar. Endast välsituerade själars försvinnanden väckte mer energiska reaktioner, men inte ens då kunde kriminalpoliserna göra mycket mer än att skicka telegram till andra städer och med jämna mellanrum titta in på bårhuset och kontrollera dagens skörd av oidentifierade män, kvinnor och barn."

14 kommentarer:

 1. inte lätt att fixa bokhyllor -låter lite allvarligt, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 2. Verkar inte vara så bra ställt med polismyndigheten... Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Fick ett erbjudande om den här boken men tackade nej. Ska bli intressant att se vad du tycker

  SvaraRadera
 5. Ordna upp i bokhyllan känns som ett evighetsjobb ;) Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Jeg tror jeg har lest en annen bok om samme seriemorder. Hvis denne handler om han som bygget et morderhotell under verdensutstillingen?
  Jeg hadde en kjempestor opprydding i bokhyllen før vi flyttet og nå kan jeg leve mange år før jeg trenger å gjøre det en gang til :-) Deilig!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Jag borde också ordna upp i mina bokhyllor. Polisen verkar inte kunna eller vilja göra sitt jobb i den där boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Ny bok för mig. Ordna upp i bokhyllor borde en göra, men blir så mycket av det på jobbet så det blir inte så ofta hemmavid, men någon regnig dag kanske.....

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Kände inte till den boken tidigare.

  SvaraRadera
 10. Jaså det är vårstädning på gång! Är det inte konstigt som vårljuset får alla dammtussar att synas.

  SvaraRadera
 11. Jag trodde först att handlingen var förlagd långt i framtiden och så var det precis tvärtom! Tack för läskig smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 12. Har bara sett boken på håll, aldrig bläddrat i den, så jag tackar för den fina smakbiten! :)

  SvaraRadera
 13. har inte hört talas om tidigare. Låter spännande.

  SvaraRadera