torsdag 25 april 2019

Kulturkollos veckoutmaning vecka 17: Det glömmer jag aldrig!



Den här veckan tänkte jag delta i Kulturkollos veckoutmaning igen. Utmaningen lyder

Veckans utmaning handlar om det där oförglömliga tv-minnet som för evigt etsat sig fast i ditt medvetande.

---------------
För mig är det speciellt två tv-sändningar jag direkt tänker på

1. World Trade Center 11 september 2001 när de två flygplanen flög in och tornen kollapsade

Jag jobbade själv inom flyget då och från min plats kunde jag se in i tv-rummet. Vår produktionsledare hade precis gått in för att ta en mugg fika och läsa morgontidningen och satte på tv:n när filmen med flygplanen visade. Det vi hörde var ett jättevrål "KOM HIT ALLIHOPA! DET HÄR ÄR INTE KLOKT!"  och självklart sprang vi alla dit och fick se filmen. Dagarna efter blev det inte mycket jobbat, alla gjorde det absolut nödvändiga och resten av tiden satt vi och följde nyheterna från New York. Det blev ju lite extra uppståndelse eftersom det var branschfolk så att säga och det diskuterades ingående om flygplansmodeller, flygbolag, orsaker (innan man visste att det var en terroristattack)



2. Tsunamikatastrofen i Thailand 2004-12-26
För min del blev det egentligen början av januari 2005. Jag låg på sjukhus då och hade legat nersövd ett tag och när jag hade vaknat och började titta på tv och läsa tidningar (i början av januari 2005) så var allt om tsunamin. Det var helt surrealistiskt. Ett tag funderade jag faktiskt om jag verkligen var vaken eller fortfarande låg nedsövd och bara hallucinerade.


2 kommentarer:

  1. riktigt läskig dag, jag var på jobbet, satt vid datorn, Aftonbladet var snabb att visa bilder... alla på jobbet sprang till källaren för där fanns det en tv.

    SvaraRadera
  2. menar den 11 september... båda var hemskt

    SvaraRadera