tisdag 30 april 2019

Recension: Slutspel av Amanda Tartt

Titel: Slutspel
Serie: Jade
Författare: Amanda Tartt
Format: E-pub
Antal sidor: 34
Förlag: Lusthuset förlag
Recensionsexemplar

"Jade växer upp på internatskolor i Stockholm, London och Genève, men en dag meddelar hennes mamma att pengarna är slut. Jade bestämmer sig då för att bli ekonomiskt oberoende utan att bli beroende av någon man, eller kvinna heller för den delen. Hon blir en kvinnlig gentlemannatjuv som tar från de rika och ger till sig själv
I Slutspel lyckas hon förena nytta med nöje när hon träffar den kände fotbollsspelaren Max Lundgren som inte bara har en snygg kropp och en stor skön säng, utan också ett kassaskåp."

--------------------

Jag blev jätteglad när jag fick erbjudandet från författaren att få läsa hennes senaste novell. Eftersom jag läst hennes tidigare novellserier och gillat dem så hade jag faktiskt skyhöga förväntningar på den hör nya.

Huvudpersonen heter alltså Jade och hon är definitivt annorlunda än vad huvudpersonerna i de tidigare novellerna har varit. Man får ju reda på lite om henne och hennes bakgrund nu, och jag hoppas det kommer fler noveller med mer info för jag är väldigt nyfiken på henne.
Jag kan du direkt säga att jag är ungefär lika , om inte till och med mindre, intresserad än Jade om fotboll, den stora skillnaden är nog att jag inte "tvingats" att ens titta på fotboll någon gång i livet. Men av beskrivningen av Max att döma så är det förståeligt att Jade inte kan låta bli.
En lite rolig detalj var att det i den här novellen finns en liten koppling till Drömserien.

Jag hade som sagt väldigt höga förväntningar på den här novellen och jag blev inte besviken. Slutspel håller samma höga klass som Amanda Tartts erotiska noveller brukar hålla. Den är underhållande, het och får läsaren att andas lite häftigare än vanligt. Jag ser verkligen fram emot fler noveller om Jade och hoppas det inte tar alltför länge innan nästa kommer.

Tack Amanda Tartt för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes noveller finns på Amanda Tartts websida

Mina recensioner av Amanda Tartts andra noveller

Drömserien
Vita drömmar
Rosa drömmar
Röda drömmar

Serien om Sanna
Choklad
Champagne DP
Chevalier
Chianti
Chancery Lane
Chevy
Chockrosa

Slutspel finns att köpa hos t ex

Adlibris E-bok
Bokus E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar