onsdag 17 april 2019

Recension: En underbar död av Emma Ångström

Titel: En underbar död
Författare: Emma Ångström
Format: Inbunden
Antal sidor: 224
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

"Julia lever det perfekta livet tillsammans med sin man Henrik och deras tre barn. Henrik är allt hon någonsin drömt om: stilig, omtänksam och en underbar far.
Men en morgon när Julia vaknar upptäcker hon att Henrik är borta. Hon letar desperat och vägrar ge upp trots att polisens utredning inte ger något resultat.
Under sitt sökande upptäcker Julia saker hos Henrik som hon inte kände till. Vem är det egentligen hon har varit gift med? Långsamt börjar bilden av en annan Henrik växa fram, samtidigt som hon inser att både hon och barnen svävar i stor fara."

------------------

Jag hade sett det här författarnamnet tidigare och varit väldigt sugen på att prova läsa en bok av henne eftersom jag hört så mycket positivt om hennes böcker. Jag blev alltså väldigt glad när jag fick en förfrågan om jag ville läsa boken.

Det här är en bok som började väldigt lugnt med Julias vardagsliv men där stämningen undan för undan blir mer och mer spännande och olycksbådande. Man anar ju redan från början att allt inte riktigt är som det ser ut på men det går definitivt inte att ana sig till vad det är som döljs under ytan. När väl det lugna vardagslivet byts ut mot Julias sökande efter Henrik och sanningen om honom  sitter jag på helspänn och läser sida efter sida i rasande tempo. Slutet var sen något jag definitivt inte hade väntat mig och det är alltid positivt att jag inte kunnat gissa mig till hur det hela skulle sluta.

En underbar död är en välskriven och riktigt spännande psykologisk thriller som det är lätt att fastna i. I och med att den är relativt kort är den också väldigt lätt- och snabbläst. Nu när jag läst den här En underbar död är jag ännu mer besluten att också läsa den här författarens tidigare böcker.

Tack Piratförlaget/Kult PR för rec. exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Emma Ångströms websida

En underbar död finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
1 kommentar: