lördag 6 april 2019

Recension: Orianas bälte av Cecilia Larsson Kostenius

Titel: Orianas bälte
Serie: De fem elementen, del 3
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Målgrupp: 12-15 år
Format: Förhandsexemplar
Antal sidor: 488
Förlag: Visto förlag
Recensionsexemplar

"Kriget är över, Virusgudinnan är besegrad. På natthimlen syns skuggan av det som finns kvar av henne. På natthimlen syns skuggan av det som finns kvar av henne. och i sin stjärnbild bär hon resterna av systrarna - jord, eld, luft och vatten.
Elementens kärnor har slukats av Dunklets drake. Men när fyra ägg har lagts kommer Oriana åter till Manhem. Så löd hennes löfte och hot. Odal återvänder till en förändrad värld där elementen inte längre är pålitliga. Han måste återställa balansen för att förhindra fullständig förintelse. Pål utkämpar en inre strid där Svala spelar en stor roll. Hur mycket kan en person begära och längta? Och vad gör du när ingen kan uppfylla dina önskningar?

------------------

Jag har läst de båda föregående delarna i serien (länk till recensionerna finns längre ner på sidan) och gillat dem så jag blev väldigt glad när jag fick chansen att förhandsläsa den här tredje boken.

Det jag ibland har svårt med när det gäller fantasy är att visualisera den värld som författaren har skapat men med den här berättelsen har det inte varit något problem, det var faktiskt enklare än vad jag hade förväntat mig.


Vi det här laget har jag ju lärt känna huvudpersonerna ganska väl och jag tycker de alla är väldigt sympatiska på sitt sätt och det är ganska lätt redan på förhand att veta hur var och en kommer att reagera på olika situationer och dilemman de ställs inför. Något jag verkligen gillar är att en del av de dilemman huvudpersonerna ställs inför nästan kräver att jag som läsare också tar mig en funderare på mitt egen ställningstagande. 

Det är full fart genom hela berättelsen i alla böckerna och det gör också böckerna väldigt lätt- och snabblästa. Målgruppen för de här böckerna är ju betydligt yngre än vad jag är men jag tycker nog att den här serien fungerar lika bra för alla som gillar fantasy. Jag tycker också att den här berättelsen fungerar alldeles ypperligt även för den som i vanliga fall inte läser så mycket av den här typen av böcker. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen på den här serien!

Tack Cecilia Larsson Kostenius för rec.exet!Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

De ursprungliga
Gudarnas skymning

Orianas bälte finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


2 kommentarer:

  1. Den här har jag börjat läsa som e bok. Har ännu så länge kommit några kapitel bara och har inte läst dom andra. Jag gillar fantasy så tycker den verkar bra. 😃 Ha en fortsatt trevlig helg kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Har läst alla tre böckerna som kommit hittills i denna serien och jag tycker att den har vuxit från bok till bok. Orianas bälte älskade jag verkligen.

    SvaraRadera