onsdag 22 augusti 2018

Favoriter: Ej skönlitterärt #11

Då var det dags för icke skönlitterära favoriter igen. Den här gången plockade jag fram en bok som stått länge i bokhyllan och som jag faktiskt fortfarande bläddrar i lite då och dåSymbolernas hemliga språk av David Fontana

"Illustrerad uppslagsbok över symboler i våra drömmar och vårt undermedvetna, i religion och andlighet, i myter och övertro, i konst och litteratur."

Baksidestext: "Symboler har i alla tider haft stor betydelse för människan. De kan skifta mellan epoker och kulturer, mellan öst och väst, men deras djupaste innebörd tycks vara gemensam och de fortsätter att påverka oss och vårt undermedvetna.
David Fontanas bok är en guide till symbolernas hemliga språk, med över 300 illustrationer i färg.
Här presenteras symboler från olika tider och från olika delar av världen.
Ett utförligt lexikon i bild visar grundläggande typer: färger och former, föremål, djur, de olika elementen, mänskliga och andliga symboler.
Här finns också en översikt över de största och viktigaste symbolsystemen, från I-Ching till de astrologiska tecknen"

Den här boken köpte jag nån gång i mitten av 1990-talet för att jag alltid fascinerats av symbolik och olika symboler och deras betydelse. Det bästa är att den här boken faktiskt använts en hel del under årens lopp. Har man husdjur så är den perfekt att hitta lite annorlunda namn (med passande betydelse) åt djuren. Och det finns en hel del andra användningsområden för infot i den här boken. Den är också jättemysig att bara bläddra i för den är väldigt fint illustrerad och infot är både intressant och underhållande

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Då kanske den här eller någon nyare upplaga vore något för dig!

      Radera