fredag 10 augusti 2018

Recension: Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Titel: Allt eller inget
Författare: Simona Ahrnstedt
Format: Inbunden
Antal sidor: 417
Förlag: Forum bokförlag

"Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala oc kalorifixerade - alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.
För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.
Adam Nylund är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hårdhänta stil. han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyrå. Egentligen fokuserar han enbart på arbetet, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse.
I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.
På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam."

--------------------------

Simona Ahrnstedt brukar kallas Sveriges romancedrottning och Allt eller inget är hennes sjunde bok. Jag har läst ett antal av hennes böcker, både historiska och nutida, och tyckt om dem. Ibland vill jag läsa nånting lite lättsammare och romantiskt och då är Simona Ahrnstedt ett säkert kort.

Jag tycker väldigt mycket om Lexia och speciellt då att författaren valt att ha en kurvig tjej som huvudperson, jag tror det behövs lite XL-kvinnor som huvudpersoner i romance också för att visa att man inte behöver vara trådsmal för att platsa. Nu är jag från en generation då det inte var så viktigt att vara smal utan då mullighet och att ha lite kurvor faktiskt var nånting positivt så för mig har det alltid känts lite avigt när huvudpersonerna oftast är rätt så smala. De enda negativa kommentarer som förekom hemma hos mig var om smala modeller, de var "benrangel" som inte på något sätt var attraktiva. Det är nog mycket därför jag också känner igen en hel del av Adams tankesätt och hur han känner för Alexia, det ligger väldigt nära det som jag alltid upplevt och hört från andra.

Det jag har väldigt svårt för är det här med eventuell relation mellan chef och anställd. För mig har det alltid varit en definitiv no-no trots att jag jobbat med många väldigt attraktiva chefer. Flirta lite harmlöst är OK, men sen finns den där gränsen som an aldrig går över. Och det gäller även om man råkar träffa chefen i något annat sammanhang än arbetet. Å andra sidan är det här fiktion och då är mycket tillåtet som jag annars inte skulle godta.

Det som Simona Ahrnstedt är så otroligt bra på är att beskriva attraktion och den där gnistan mellan två personer och det lyckas hon perfekt med i den här boken också.

Jag har hittills tyckt väldigt mycket om Simona Ahrnstedts böcker och de historiska har hittills varit mina favoriter, men jag måste medge att den här boken är hittills den bästa jag läst av hennes böcker. Romance är inte något jag läser alltför ofta, faktiskt nästan alldeles för sällan, men nu är jag sugen på att läsa lite mer. Ska man läsa romance så är Simona Ahrnstedts böcker ett måste!
Eventuellt kommer Allt eller inget att så småningom filmatiseras så småningom eftersom option att göra spelfilm eller tv-serie av boken köpts upp av ett produktionsbolag.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Simona Ahrnstedts websida

Min recensioner av andra böcker av den här författaren

Överenskommelser
Betvingade
De skandalösa
En enda natt

Allt eller inget finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar