torsdag 30 augusti 2018

Hett i hyllan #159


Det är inte klokt att det redan är torsdag! Och eftersom det är torsdag så är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------------

Ett loppisfynd igen

Hästpojken av Rupert Isaacson
Baksidestext
"När hans son Rowan diagnosticerades med autism blev Rupert förkrossad och fruktade att han aldrig skulle kunna kommunicera med sitt barn. Men när Rupert en dag var ute och red tillsammans med Rowan märkte han att Rowans tillstånd förbättrades dramatiskt av den nära kontakten med hästen. Rupert fick en galen idé om hur han kunde hjälpa Rowan: varför inte ta med honom till Mongoliet, den enda plats i världen där hästar och shamansk healing förenas?
Hästpojken är den sanna berättelsen om den resa som Rupert, hans fru Kristin och Rowan gjorde till Mongoliets otämjda landskap. Familjen reste halvvägs runt jorden för att rida tillsammans, för att träffa de traditionella schamaner som finns där och för att förhoppningsvis hjälpa Rowan att bli bättre. Det är en häpnadsväckande resa, full av utmaningar, oväntade möten, skönhet och fantastiska framsteg.
Hästpojken är en rörande och unik historia om en familj som är villig att färdas till världens ände för att hjälpa sin son, och 9om en pojke som lär sig att komunicera med omvärlden för första gången."

Den här boken köpte jag innan jag började blogga så jag har ingen koll på exakt när och var den köptes, det enda jag vet är att den är köpt före 2012 och troligtvis nån gång under den period då jag läste mycket biografier, memoarer och BOATS. När jag läser baksidestexten så kan jag ju förstå varför jag köpte den och jag är nog fortfarande rätt så intresserad av att läsa den. Det gäller nu bara att jag får lite tid över så jag hinner läsa den.

2 kommentarer:

  1. Den här har jag nog aldrig hört talas om. Just den typen av böcker lockar mig, tack och lov, inte speciellt mycket.

    SvaraRadera
  2. Den har jag inte i min bokhylla men låter intressant.

    SvaraRadera