söndag 17 januari 2021

En smakebit på søndag - Lögnspiran

Det har varit en lugn helg igen - det är faktiskt så lugnt numera att man nästan längtar efter lite mer aktivitet. Lördagen gick nästan helt åt till att ligga i soffan och slötitta på tv emellanåt, varvat med lite läsning. På söndagen blir det nog ungefär lika lugnt förutom att det då också ska göras matlista och inköpslista för kommande vecka. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.


Min smakbit kommer från sidan 36 i Lögnspiran av Joseph A. Davis (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Kaos bröt ut på torget. Föräldrar plockade upp sina småbarn, västvalar skrek och sprang åt alla håll och soldaterna drog sina svärd och försökte se nyttiga ut medan de upprörda lövkatterna sprang och hoppade och klättrade överallt. Den rundlagda frukthandlaren föll på sina knän och försökte skydda sitt ansikte medan en våg av långa, smidiga kroppar och yviga ljusgröna svansar sköljde över honom. Hans vidbrättade hatt föll till marken och de dyrbara blå månfrukterna bars bort av upphetsade  lövkatter.

Den smutsiga pojken lyckades fly över en hängbro medan soldaterna var upptagna med de små gröna djuren. Han skyndade uppför en repstege till ett mindre torg högre upp, sedan till ytterligare en repstege. Så försvann han upp bland skogens övre grenar. Pojkarna hade säkert gjort upp något ställe på förhand där de skulle sitta och skratta och spela gus medan de fördelade vinsterna."


12 kommentarer:

 1. månfrukt skulle jag vilja smaka, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Aldrig trodde jag väl att den dagen skulle komma då jag längtade efter andra människor och mer aktivitet 🙂

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, kände inte till den boken innan. Ja, det är verkligen väldigt lugnt...

  SvaraRadera
 4. Så flink du er som skriver handleliste for en hel uke. Jeg prøver å få mannen min med på det, men jeg tror han er for glad i å stikke innom butikken når han har lyst :-)
  Det hørtes ut som du leser en fin bok, jeg fikk også lyst til å lese den.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. En fantasyroman förstår jag. Gröna svansar :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Låter som en spännande bok.

  SvaraRadera
 7. Fantasy var det ett tag sedan jag läste. Jag trodde att jag bara gillade fantasy på film, men för några år sedan blev jag oväntat omvänd. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Jag skulle någon gång vilja ge mig själv en ärlig chans med en fantasybok. Men det blir liksom inte av när så många andra böcker pockar på att läsas. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. lövkatter med ljusgröna svansar låter inte så trevligt. känner inte alls till din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Mycket dramatik i den smakbiten! :)

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. En okänd bok för mig.

  SvaraRadera