fredag 15 januari 2021

Recension: Tigerstaden av Philip Birk

Titel: Tigerstaden
Serie: Tom Grip
Författare: Philip Birk
Format: Inbunden
Antal sidor: 312
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Oslo mars 2020. Ett drygt år efter att konsttjuven Tom Grip har iscensatt sin egen död återuppstår han för en sista stöt. Planen är att stjäla originalversionen av Edvard Munchs Mdonna. Målningen ha varit försvunnen i över ett århundrade och betraktas som förlorad. Tom vet dock var tavlan finns - han har nämligen stulit den en gång tidigare.

Med pengarna från kuppen hoppas Tom kunna återförenas med sin kärlek Veronica och dr sig tillbaka för gott, men vägen dit är allt annat än rak. Ett par dagar innan Toms ankomst till Oslo mördas en ung jurist. Mordet sker bara timmar efter att mannen överlämnat ett usb-minne med känslig information till Kasper Christinsen, den enda personen som känner till att Tom fortfarande är vid liv

Kort därpå försvinner Christiansens son. Spåren från såväl kidnappningen som mordet pekar mot Ingrid Brun, en inflytelserik affärskvinna med en mörk hemlighet."

--------------

Tigerstaden är den tredje fristående delen i serien om konsttjuven Tom Grip. Det här är en serie (länkar till recensionerna av de tidigare delarna finns längre ner på sidan) som jag gillat ända från början och jag känner mig verkligen privilegierad att ha fått den här tredje delen också.

Tom Grip är ju en "skurk" i och med att han är tjuv, men samtidigt är han så sympatisk att man inte kan låta bli att gilla honom. Här har författaren verkligen lyckats med att skapa en huvudkaraktär som trots sitt kriminella liv är så sympatisk att man faktiskt håller på honom när saker och ting inte går som planerat. Och jag har nog nämnt det redan i de andra recensionerna att för mig är han den perfekta blandningen av Arséne Lupin och James Bond.

Även den här boken håller så högt tempo att man hela tiden drivs framåt för att se vad som händer på nästa sida. Det blir också en hel del oväntade vändningar so gör att man aldrig vet vad som väntar runt hörnet och det håller också intresset vid liv

Tigerstaden är, precis som de tidigare delarna i serien, en väldigt spännande och äventyrsroman med en lite klurig intrig och oväntade vändningar som gör den otroligt underhållande att lösa. Jag ser fram emot nästa del i serien för att se vad Tom Grip ställs inför

Som extra info kan nämnas att ett tyskt produktionsbolag redan köpt film- och tv-rättigheterna böckerna i serien, vilket inte förvånar mig ett endaste dugg. Den här serien är verkligen värd att få mer uppmärksamhet!

Tack Historiska media för rec.exet!

Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Kyldygnet

Frostnatt

Tigerstaden finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar