torsdag 26 mars 2020

Helgfrågan vecka 13


En väldigt lugn dag idag och vi har inte gjort många knop förutom att lyckönska oss själva för att vi inte bor kvar i Stockholm utan flyttade ut på landet för 10 år sen. Här ute är det inga problem med att hålla sig undan större folksamlingar eller liknande. Det enda tråkiga är såklart att vi inte kan åka iväg på våra vanliga secondhandrundor, men det får man väl stå ut med ett tag. Eftersom det är torsdag är det dags att svara på Mias Helgfråga som den här veckan lyder

Om du skulle skriva en roman, i vilken genre skulle det vara? Skulle du skriva i eget namn eller under pseudonym?
Bonusfråga: På söndag byter vi till sommartid. Längtar du till sommaren?

--------------

Jag skulle nog skriva om min släkt som är minst sagt originell och boken skulle baseras både på det som jag själv vet har hänt och som man lätt kan verifiera och det som alltid berättats om i familjen. Jag är nog den sista kvarvarande i släkten som har fått vara med om och/eller fått höra alla släkthistorier och brorsan försöker med jämna mellanrum få mig att skriva ner allt. Han vill såklart att hans barn också kan få ta del av släkthistoriken, men än så länge har jag inte orkat ta på mig uppgiften och någon bok skulle det ändå inte bli  utan bara en nedskrivning av minnen och hörsägen, att skriva en bok är alltför krävande

Oops! Bra att jag blev påmind, det där hade vi nog glömt bort helt. I vanliga fall är inte sommaren nånting som jag precis längtar till eftersom jag inte tål sol alls och har svårt för hög värme i normala fall. Men i år längtar jag faktiskt eftersommaren för att i år kommer jag för första gången på 8 år kunna vara ute utan att ha dubbla tröjor och tjocka fleecebyxor och dubbla strumpor på mig utan sommaren 2020 kommer jag kunna ha på mig sommarkläder (visserligen täckande eftersom jag inte tål sol, men behöver i alla fall inte ha tjocka kläder). Jag  fick äntligen  byta medicinering i slutet på förra året och slipper alltså en del biverkningar (t ex att jag var onaturligt frusen) och kan börja leva ett lite mer normalt liv nu. Så nu längtar jag till sommaren för att fr första gången på länge kunna använda tunna sommarkläder.

11 kommentarer:

 1. släkthistorier är ofta intressant, skönt att hitta rätt medicin.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att du slipper en sån trist biverkning!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att du kan se fram emot en bättre sommar! Klart du ska skriva ner de där minnena, det blir uppskattat en dag i framtiden. Måste ju inte vara en roman!

  SvaraRadera
 4. släkthistorier är alltid intressanta. alla släkter är konstiga. så skönt att du fått bättre medicin!

  SvaraRadera
 5. Låter intressant med släkthistorien. Vad skönt att du fått medicin som är bra.

  SvaraRadera
 6. Släkthistoria kanske inte är fel. Kom på att vi har några udda figurer i min släkt. De skulle säkert vara ett bra underlag för en trevlig historia.

  SvaraRadera
 7. Släkthistorier kan vara mycket intressanta!

  SvaraRadera
 8. Hoppas du får en bra sommar! Jag ångrar att jag inte bad min pappa skriva ned sina släktminnen...

  SvaraRadera
 9. Ja, du borde nog skriva ner din släkthistoria, någon av dina efterkommande släktingar blir säkert glad för det.

  SvaraRadera
 10. Låter som en god idé att skriva ner din släkthistoria. Vad t.ex. släktforskning kan leda till i den vägen är spännande.

  SvaraRadera
 11. Vad härligt att du blivit av med biverkningar och längtar efter sommaren

  SvaraRadera