måndag 9 mars 2020

Recension: I mörker gömd av Karin Slaughter

Titel: I mörker gömd
Originaltitel: Undone
Serie: Will Trent
Författare: Karin Slaughter
Översättning: Villemo Linngård Oksanen
Format: Inbunden
Antal sidor: 487
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"En påkörd kvinna förs till akuten i Atlanta där läkaren Sara Linton jobbar. Det tar inte lång stund innan det fasansfulla går upp för Sara - skadorna från bilolyckan är inte det värsta, kvinnan har blivit torterad och är i så dåligt skick att hon inte kan berätta vad hon varit med om.
Will Trent vis Georgia Bureau of Investigation tycker att Atlanta-polisens utredning går långsamt, och utan att vänta på klartecken från sin chef börjar han söka efter gärningsmannen. Snart finner han den makabra platsen där kvinnan hållits fången. Och inte bara hon, det finns spår efter fler offer...
Vid sin sida har Will kollegan Faith Mitchell, som kämpar med att balansera jobbet och privatlivet efter en omskakande besked. Med Saras hjälp gör Will och Faith allt för att lösa fallet. Och det är bråttom, dör inom kort försvinner ännu en kvinna, och allt tyder på att hon förts bort av samma gärningsman."

------------------
När en av mina favoritförfattare kommer med en ny bok så är det nånting jag kastar mig på direkt, speciellt när boken handlar om en av mina favoritkaraktärer, nämligen Will Trent.

När man läser en bok av Karin Slaughter så vet man redan i förväg att man kommer att få läsa nånting väldigt spännande, med mycket våld och brutalitet, men samtidigt är det ändå inte ett frossande i blodiga detaljer utan beskrivningarna fyller ett syfte.

Will Trent är en av mina favoritkaraktärer, inte bara bland Slaughters karaktärer men överlag när det gäller huvudpersoner i deckare/thrillers/spänningsromaner. Han, med sin dyslexi, är som agent så annorlunda mot de man vanligtvis stöter på i böcker och han är så sympatisk att man verkligen önskar honom allt gott i livet. Att han sedan är väldigt skicklig i sitt yrke gör att han också är imponerande.

Precis som hittills allt jag läst av Slaughter är det full fart från början till slut, det händer något nytt hela tiden och man vänder blad efter blad för att få reda på mer för det dyker konstant upp en massa oväntade vändningar. Det är när man väl läst sista sidan som man andas ut och inser att man återigen fått läsa ännu en av de absolut bästa spänningsromanerna  som finns. Och så börjar man längta efter nästa.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Karin Slaughters websida

Will Trent
De fångade
Del 1: Triptyk
Del 2:  Fraktur

Fristående
Rent som guld  (tillsammans med Lee Child)
Bilder av henne
De fördärvade
Den goda dottern
De vackraste

I mörker gömd finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

2 kommentarer:

  1. Den här tyckte jag var riktigt bra :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker Slaughter är väldigt otäck, så jag läser inte henne längre.
    Ingrid

    SvaraRadera