torsdag 26 mars 2020

Hett i hyllan #241


Innan  jag sätter igång med allt annat som ska göras idag så deltar jag i Monikas Hett i hyllan och visar upp en av mina hyllvärmare

Det här gången har jag plockat fram ett bokreafynd

Himlakroppar av Eleanor Catton (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Året är 1866 och skotten Walter Moody är en av de många som sökt sig till Nya Zeelands guldgruvor för att prova lyckan. Samma natt som han anländer hamnar han i ett märkligt sällskap bestående av tolv män som i hemlighet samlats för att diskutera en samling olösta brott. Walter Moody är snart indragen i ett äventyr lika komplext som stjärnhimlen själv.
I Himlakroppar tar Eleanor Catton oss med in i en storslagen, magisk och andlöst spännande värld fylld av häpnadsväckande förvecklingar. En värld där allting vid en första anblick tycks hänga ihop men där ingenting är vad det synes vara."

Den här boken köpte jag på Bokrean 2016. När jag läser baksidestexten så förstår jag ju direkt varför jag köpte boken: den låter spännande och som en bok som skulle pasa mig perfekt. Orsaken till att ja ännu inte läst den tror jag är att den är en riktigt maffig tegelsten på hela 1113 sidor. Jag gillar tegelstenar men jag tror ändå att det enorma sidantalet har hat en avskräckande effekt, den skulle helt enkel ta alldeles för lång tid att läsa och just nu känner jag att jag inte vill binda mig så lång tid vid en enda bok. Men någon gång tänker jag definitivt läsa den här.


3 kommentarer:

  1. Den har jag också haft med i Hett i hyllan 😁

    SvaraRadera
  2. Det var någon författare som jag lyssnade på som rekommenderade den starkt och jag funderade på att läsa den. Men så såg jag hur många sidor den var på...

    SvaraRadera
  3. Ja, det var många sidor, men det låter onekligen spännande.

    SvaraRadera