måndag 23 mars 2020

Recension: Terapeuten av Helene Flood

Titel: Terapeuten
Originaltitel: Terapeuten
Författare: Helene Flood
Översätttning: Lotta Eklund
Format: Inbunden
Antal sidor: 346
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensionsexemplar

"Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor i den stora, ärvda villa hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.
Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?"

----------------------
Den här boken är författarens första roman för vuxna och självklart blev jag intresserad, jag gillar ju debuter av alla sorter.

Terapeuten är en psykologisk spänningsroman där obehagskänslan sakta kryper fram och där man automatiskt försöker gissa vad som egentligen har hänt och vem som gjort vad, men så kommer nästa ledtråd och allt man hittills lyckats klura ut raseras på ett ögonblick så att det är bara att börja om igen med att sätta ihop ledtrådarna på ett annat sätt.

Berättaren och huvudkaraktären Sara är en person som jag har lite ambivalenta känslor för. Jag pendlar mellan att tycka synd om, vara irriterad på och misstänka henne och blir inte riktigt klok på vilken känsla som är den rätta.

Tempot i boken är långsamt och det gör att man har tid att utveckla olika teorier på vad som egentligen hänt och vartåt spåren leder. Och det är nog det som är det förrädiska med den här typen av spänningsromaner för hur mycket man än försöker gissa så kommer det hela tiden nya vändningar som omkullkastar ens vildaste teorier.

Terapeuten är en välskriven och lättläst psykologisk spänningsroman med många oförutsägbara vändningar och med en oväntad avslutning.

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!.

Terapeuten finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar