måndag 23 mars 2020

Tänk snabbt vecka 13

Istället för att gå igenom veckans erbjudanden från livsmedelsaffärerna och göra inköpslista för veckohandlandet har vi idag beställt på nätet och maken åker sen och hämtar de färdigpackade kassarna på onsdag. Så förmiddagen gick åt till det och sen var det dags för tv-tittning på eftermiddagen. Nu är jag i alla fall uppe igen och ska delta i Enligt O:s utmaning Tänk Snabbt

Veckans fem snabba lyder

Måndag igen och för många ser den säkert annorlunda ut så här i coronatider. Själv jobbar jag, men utan elever. Hur är det med dig är du hemma eller på jobbet? Det kanske är så att du är föräldraledig eller pensionär och därför drabbas lite extra av läget.
Många kulturevenemang har fått ställa in, men kreativiteten flödar och du kan nu besöka en rad utställningar och föreställningar online. Moderna Museet i Stockholm kör t.ex. guidade soffvisningar och Kungliga Operan startar en egen streamingtjänst. Vad väljer du Moderna Museet eller Kungliga Operan?
På onsdag är det vårfrudagen och då äter vi våfflor. Föredrar du våfflor eller pannkakor?
När världen är eländig kan det ibland kännas bäst att läsa något riktigt roligt, eller så kan det vara skönt att veta att det faktiskt kan bli värre och läsa en riktigt hemsk dystopi. Vilken strategi kör du feelgood eller dystopi?
Kanske har du hunnit med en kopp kaffe på altanen eller balkongen under de soliga, men lite kyliga, vårdagar som varit. Vad föredrar du som sött tillbehör till kaffet? Småkakormjuka kakor eller bullar?

Mina svar:

Hemma eller på jobbet? Hemma såklart, jag är sjukpensionär och tillhör också riskgruppen när det gäller corona. Trots att jag alldeles i början, för 15 år sen.  längtade efter att kunna åka till jobbet så visste jag ju att jag aldrig hade klarat av stressen och pressen i det jobb jag hade. Nu när jag varit hemma så länge tycker jag det är skönt för jag hinner med så mycket mer än vad jag gjorde när jag jobbade. Jag har faktiskt så mycket att göra att jag ibland önskar att jag dygnet var lite längre eller att jag inte behövde sova så mycket.

Moderna Museet eller Kungliga Operan? Gillar både opera och konst och skulle nog kunna tänka mig båda digitalt. Möjligtvis att opera skulle vara lättare för mig att ta till mig, när det gäller konst är det så mycket mer för mig än att bara titta.

Våfflor eller pannkakor? Även om jag gillar våfflor så är det något som jag äter ganska sällan för jag orkar helt enkelt inte dra fram våffeljärnet. Pannkakor är däremot lätta att svänga ihop lite då och då så det blir oftast pannkakor i olika form (Större pannkakor, plättar,  ugnspannkaka, amerikansk pannkaka) hemma hos oss. Fördelen med pannkakor är också att om man är lat så finns de ju att köpa färdiga också.

Feelgood eller dystopi? Jag och dystopier fungerar inte så bra ihop. Feelgood däremot är perfekt när man behöver något lättläst och lite lättsinnigt.

Småkakor, mjuka kakor eller bullar? Egentligen inget av det, jag äter väldigt sällan fikabröd, men någon gång ibland kan jag tänka mig en kanelbulle eller en Toscabulle.

3 kommentarer:

  1. Gillar både våfflor och pannkakor men är inte så förtjust i ugnspannkaka. Bra att det går att göra många olika varianter.

    SvaraRadera
  2. Amerikanska pannkakor är ett bra alternativ! Ugnspannkaka gillar ungarna och det är perfekt att slänga ihop som snabb lunch.

    SvaraRadera