torsdag 19 mars 2020

Hett i hyllan #240


Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Ett bokreafynd

Lady Catherine och verklighetens Downton Abbey av Lady Fiona Carnarvon (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"På slottet Downton Abbey, eller Highclere Castle som det eter i verkligheten, har aristokrater och tjänstefolk levt i århundraden. I den första boken om slottet, Lady Almina och verklighetens Downton Abbey, fick vi följa tiden runt sekelskiftet 1900. I denna bok möter vi Lady Catherine, en vacker ung amerikanska som flyttade in på slottet 1923 tillsammans med sin make Lord Henry Porchester.
Catherine var bara tjugotre år gammal då hon över en natt blev ansvarig för en stab av tjänstefolk och värdinna för påkostade tillställningar. Men det till en början lyckliga äktenskapet prövades snart av svårigheter. Highclere Castle var djupt skuldstt och riskerade att gå förlorat. När andra världskriget bröt ut stod det klart för Lady Catherine att livet på slottet aldrig mer skulle bli sig likt.
Lady Catherine och verklighetens Downton Abbey är en fänslande berättelse om hur livet tedd sig på ett brittiskt slott i en svunnen tid. Det är också en färgstark tids- och miljöskildring med ett persongalleri där bland andra sir Winston Churchill figurerar.
Författaren Lady Fiona Carnarvon är idag bosatt på slottet. Som underlag till böckerna om verklighetens Downton Abbey använder hon sig av bevarade texter och fotografier från Highclere Castles privata arkiv."


Den här boken köpte jag på bokrean 2017. Jag hade läst första delen Lady Almina och verklighetens Downton Abbey  (titeln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken)året innan och tyckte den var väldigt intressant så när den här fanns med på bokreautbudet så köpte jag den direkt.  Den här är jag fortfarande väldigt sugen på men har ännu inte fått tillräckligt tid över för att läsa. Men snart så!

3 kommentarer:

  1. En typisk bok som jag inte hade tittat två gånger på. Jag har så svårt för den här typen av böcker nu för tiden, kanske fick jag en överdos på 80-talet.

    SvaraRadera
  2. läst, perfekt för oss anglofiler!

    SvaraRadera
  3. Det här tycker jag verkar intressant. Tack för tipset!

    SvaraRadera