fredag 12 augusti 2016

Bokbloggsjerka 12-15 augusti

Jag har suttit och frusit hela morgonen. När jag steg upp var det bara 13 grader ute och det betyder ju att det är svalt inne också. Kanske att de flesta inte tycker att 19 grader inomhus är speciellt kallt men jag måste numera ha minst 22-23 grader inne för att jag inte ska frysa, så det var bara att sätta på sig extra kläder.
Men hur kallt det än är så är det fredag och då är det dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan vill hon veta

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!
-----------------------

Ojojojoj, så fort det är en fråga där ordet pinsam ingår så får jag det riktigt jobbigt.Det är nämligen väldigt sällan jag tycker att nånting är pinsamt. Och speciellt gäller detta böcker, jag har inte det förhållningssättet till det jag läser. Så jag fick fundera länge och väl innan jag kom på att biografier är en genré där man nog kan hitta lite pinsamheter
Jag är med bandet av Pamela des Barres (titeln är länkad till recensionen)
Om ens enda "claim to fame" och målsättning i livet är att gå i säng med så många rockstjärnor som möjligt så är det faktiskt pinsamt.
Och ändå var jag ju tvungen att läsa klar boken...


Nu tittar inte jag speciellt mycket på TV, men det händer ju ibland och då händer det att jag tittar på något avsnitt ur den dokusåpa/reality-tv som det snackas mest om just då. Det brukar leda till att jag därefter antingen undviker just de programmen, eller tittar igen bara för att få skratta lite, för jag tycker de som frivilligt deltar i den här typen av program (bara för att få vara med i TV och för att ev bli kändisar) är rakt av pinsamma. Det handlar alltså om program av typen Big Brother, Paradise Hotel osv och även sånt som t ex Svenska Hollywoodfruar.13 kommentarer:

 1. Jag är likadan med inomhustemperaturer. Just nu har vi 18,5 och jag fryser något hysteriskt.

  Okänd bok för min del, men pinsamt låter det.

  SvaraRadera
 2. Big Brother och Paradise Hotel har jag tack och lov lyckats undvika. Hollywoodfruarna är så pinsamma att man får vårtor över hela kroppen.

  SvaraRadera
 3. ja, den typen av TV - program brukar vara just pinsamma

  SvaraRadera
 4. Dokusåpor kan definitivt tarva skämskuddar! :D

  SvaraRadera
 5. Den boken har jag inte sett tidigare.

  SvaraRadera
 6. Svenska Hollywoodfruar är verkligen pinsamt :-)
  Själv fryser jag på jobbet där ventilationssystemet fått fnatt. Sitter med fleece och handledsvärmare.

  SvaraRadera
 7. Det händer inte speciellt ofta att jag tycker något är pinsamt heller. Jag har aldrig egentligen förstått det där med att skämmas för någon annans skull :) Däremot kan jag bli illa berörd när någon beter sig korkat och det händer ju ganska ofta :)

  SvaraRadera
 8. Dokusåpadeltagare kan var så plågsamt pinsamma! Den där boken låter också väl värdig en skämskudde. :)

  SvaraRadera
 9. Tittar knappt på tv längre, men har alltid försökt undvika sådana dokusåpor, så oerhört fånigt och värdelöst trams.

  SvaraRadera
 10. Den boken blev jag nyfiken på :)

  SvaraRadera
 11. Den boken har jag inte läst. (Jag har förresten 20 grader som gräns, om det är 20 grader inomhus så fryser jag inte, men om det är 19, då är det kallt!)

  SvaraRadera