söndag 14 augusti 2016

En smakebit på søndag - Ängeln vid din sida

Jag fattar knappt vart lördagen tog vägen. Vi hade tänkt hinna med att fota allt som skulle fotas men hann inte ens hälften så det är bara att fortsätta hela söndagen också.
Nu har väl många återvänt från semestern och ev t o m börjat jobba, och för bloggare betyder det att semesteruppehållet med en del utmaningar o dyl nu är slut. Så den här söndagen skulle det äntligen vara dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Nu har hon ännu inte hunnit få upp den på sin sida men förhoppningsvis kommer den senare idag. Men jag tjuvstartar och lägger ut inlägget redan nu.

En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------

Min smakbit kommer från sidan 7 i Ängeln vid din sida av Rita Simu (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
"En fridsam stämning låg över de stora Tornedalsgårdarna på höjden, de små röda stugorna, de grå timrade ladorna och aittorna. Människor ute på gårdar, kanske på väg till ladugården.
De dova höstfärgerna hade lagt sig över naturen.
På andra sidan älven stack ensamma skorstenar upp mot skyn, allt var grått och svart. Här och var ringlade rökslingor upp mot himlen. Här syntes inga röda stugor, inga gråa lador, inga ladugårdar och inga bastur. Här sprang inga barn och lekte och ingen kvinna var på väg till ladugården för att se till djuren. Inga män var ute i skogen och sågade timmer.
Allt var ingenting.
Allt var tystnad.
Tusen sorger låg över det nedbrunna. Tusen och åter tusen tårar fällda innan människorna gav sig iväg."


5 kommentarer:

 1. Ja men den här verkar ju intressant, den noteras. Tack för tips o smakbit! Ha en fortsatt fin söndag. :)

  SvaraRadera
 2. Fint har dock inte hört talas om författaren innan.

  SvaraRadera
 3. verkar intressant. både tid, miljö och ämne

  SvaraRadera
 4. Det var ett fint språk, men inte har jag hört om boken tidigare.

  SvaraRadera