tisdag 30 augusti 2016

Top Ten Tuesday - Tillbaka till skolan

Det är tisdag och dags för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish. Idag handlar det om skolan och vinklingen är fritt val så länge det har med skola att göra.

Back To School Freebie -- anything "back to school" related like 10 favorite books I read in school, books I think should be required reading, Required Reading For All Fantasy Fans, required reading for every college freshman, Books to Pair With Classics or Books To Complement A History Lesson, books that would be on my classroom shelf if I were a teacher 

--------------

Jag tänkte först att det här var en piece-of-kaka, det var ju bara att lista böcker som man läste i skolan. Men det visade sig bli svårt i o m att det inte är så många böcker som fastnat i minnet. Så det får bli en blandning av böcker som vi läste i vuxenskolan  i ämnet svenska A och böcker som jag läste när jag skulle göra specialarbetet i svenska C.

1. Kejsaren av Portugallien av Selma Lagerlöf
2. Den unge Werthers lidanden av Johan Wolfgang von Goethe
3. Döden på eftermiddagen av Ernest Hemingway
4. Historien om Spanien av Herman Lindqvist
5. Cancerkliniken av Alexandr Solsjenitsyn


Och inte fick jag ihop 10 för det men det får rcka med de här 5 som jag kommer ihåg med lätthet.

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig läst Den unge Werthers lidanden, fast min svensklärare i gymnasiet talade sig så varm om den att det känns som jag har läst den ;)

    SvaraRadera
  2. Jag har bara läst utdrag ur några av dem. Också i skolan :)

    SvaraRadera