lördag 6 augusti 2016

Granne med döden av Alex Marwood

Titel: Granne med döden
Författare: Alex Marwood
Format: Pocket
Antal sidor: 359
Förlag: Pocketförlaget

"I ett sjaskigt hyreshus i södra London väntar något fruktansvärt på att upptäckas.
Alla de sex hyresgästerna tycks ha något att dölja. Collette är på flykt från sin före detta chef. Minderåriga Cher är på rymmen från ett barnhem. Thomas försöker bli vän med alla sina grannar; det tycks bara göra honom mer ensam. Hossein är en attraktiv men tillbakadragen iransk flykting. Och så Vesta, som finns där för alla och verkar känna till allt som pågår i huset.
En natt inträffar en fruktansvärd olycka som tvingar de sex att ingå i en allians. Men en av dem är en mördare. En person som är mycket skicklig på att dölja sitt tidsfördriv. Och som nu närmar sig sitt nästa offer."

-------------------
När jag läste Onda flickor för ett par år sen så blev jag inte riktigt engagerad och slutomdömet blev ett stort NJA.Men jag brukar inte ge upp om en författare redan efter en bok så jag hade tänkt att ganska snart läsa Granne med döden. Nu har det hunnit gå ett bra tag men äntligen så var det nu dags för den.

Den här boken fungerar helt annorlunda än Onda flickor för mig. Jag sögs direkt in i handlingen och bara läste och läste för att få veta vad som händer och hur det hela slutar.
Miljö- och personbeskrivningarna är väldigt bra precis som i Onda flickor, men jag tycker att författaren faktiskt lyckats ännu bättre just i den här boken. Jag brukar kunna läsa ganska stark text och detaljerade beskrivningar av mordoffer osv utan problem men av någon anledning kryper just de här beskrivningarna in under huden på mig och vid vissa tillfällen mår jag faktiskt t o m illa. Vid ett tillfälle gick jag ifrån boken för att ge katterna mat och råkade trampa på en bit kattmat. I vanliga fall reagerar inte jag nämnvärt på sånt men den här gången låg händelserna i boken så nära att när jag kände det där mjuka, lite slemmiga under foten så kräktes jag nästan och en del scener ur boken flimrade förbi ögonen på mig. Så den här boken är definitivt inte för den som är det minsta äckelmagad.

Efter Onda flickor var jag inte jätteintresserad av läsa mer av Alex Marwood, men den här boken är så bra att jag helt enkelt måste läsa nästa, och det är ju tur för mig att den, Den mörkaste hemligheten, precis kommit ut. Och den här gången ska det definitivt inte ta så lång tid innan jag läser den.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Alex Marwoods websida

Min recension av förra boken

Onda flickor


Granne med döden finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok


1 kommentar:

  1. Jag anser nog att jag också är ganska tålig, men jag mådde illa vid vissa tillfällen. En helt fantastisk bok :)

    SvaraRadera