torsdag 15 oktober 2015

Experimentet

Titel: Experimentet
Författare: Catrine Tollström
Format: Danskt band
Antal sidor: 382
Förlag: HarperCollins Nordic

"Det ska bli den största svenska satsningen inom reality-tv någonsin. Ett antal extrema personligheter anländer till den isolerade paradisön Palawu, och Åse Nordenskiöld ska styra upp produktionen. När kontakten med fastlandet oförklarligt bryts blir det psykologiska spelet mellan deltagarna tydligare. En skrämmande händelseutveckling tar sin början,

Snart går sanningen upp för alla: i detta dödliga spel kan man inte lita på någon annan än sig själv."

------------------------------


Experimentet är en omarbetad version av Bödeln Frälsaren Observatören som kom ut 2013 och som jag läste och recenserade då.

Det både jobbiga och tråkiga med att läsa om en spänningsroman är att jag har tillräckligt bra minne för att en del av spänningsmomentena ska gå förlorade eftersom jag redan i förväg vet vad som ska hända. Jag kan både känna igen och komma ihåg var någonstans i boken jag tyckte berättelsen var riktigt spännande och varför. Och jag tror att läser man boken för första gången så är det precis på de ställena som det är som mest spännande och man bara väntar på att få veta hur det hela ska sluta.Men den bitvis otäcka stämningen känns precis som när jag läste boken för första gången.

Det jag mest märker av omarbetningen är att berättelsen blivit smidigare och lite mer strömlinjeformad. Men smidigheten är för mig inte bara positivt, lite kantigheter förstärker ju spänningen, det är nog ganska individuellt hur man upplever sånt.

Persongalleriet har inte förändrats nämnvärt (vad jag märker) förutom namnbyte på en person . Och sedan jag läste boken senast har jag hunnit se några avsnitt till av olika realitysåpor och det är nästan kusligt, men samtidigt roligt, hur väl man känner igen de olika personlighetstyperna från dessa tv-program.

Experimentet är en riktigt bra spänningsroman som håller läsaren i sitt grepp från första till sista sidan. Läs gärna min första recension av boken HÄR så får du se vad jag tyckte första gången jag läste boken.

Mer info om författaren och hennes bok finns på Catrine Tollströms hemsida

Tack till HarperCollins Nordic för rec.exet!


Experimentet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON


1 kommentar:

  1. Åh va glad jag är att jag har den här att läsa!! Den måste verkligen dra igång läsningen :)

    SvaraRadera