lördag 31 oktober 2015

Minnesskymning

Titel: Minnesskymning
Författare: Mattias Kuldkepp
Format: Inbunden
Antal sidor: 354
Förlag: Mörkersdottir förlag
Recensionsex

"En ung kvinna hittas död i skogen vid Siljan och spåren leder polisen till den enstörige pensionären Evert Johansson. Tigande döms den gamle mannen under tung bevisbörda till livstids fängelse och bygden är i chock. Alla vill glömma och gå vidare, men varför ville Johansson inte tala? Och var han verkligen ensam om dådet? Den till Dalarna nyinflyttade dykinstruktören Anders Rask kan inte låta saken bero och börjar ställa trevande frågor, men nyfikenheten har sitt pris. Vakande ögon ruvar på en hemlighet och en krypande sanning uppdagas. Inom kort står Anders i centrum för händelser som driver honom och hans familj mot en oundviklig brant."

--------------------------------------

Det är ju som förgjort! Det börjar kännas som att varje bok jag tar i min hand handlar om hus ute på landsbygden och de ligger vid en mörk skog...där ögon följer vad som sker vid huset! Det blir lite svettigt att läsa sådana böcker när man själv bor i ett hus vid skogsbrynet ute på landsbygden. I alla fall ska man nog inte läsa de böckerna på kvällen eller natten för det tenderar att bli lite extra spännande.

Den här boken började jag med sent på kvällen men insåg ganska snabbt att det vore bättre att vänta till nästa morgon. Minnesskymning börjar på ett sätt som gör att man helt enkelt måste läsa vidare och det fortsätter på samma sätt hela boken igenom.

I baksidestexten står det att Minnesskymning är en klassisk spänningsroman och spännande är den. Mycket av spänningen ligger för mig i miljöbeskrivningarna och den omgivning som författaren valt till handlingen - mörk skog, nattdyk i djupt vatten, källare i tomt, lite ensligt hus osv osv. Stämningen blir på något sätt illavarslande och spänningen byggs upp, man anar hela tiden att något snart måste hända så när något väl händer så andas man i princip ut efter att spänt sig ett bra tag.

Jag anar ganska tidigt i boken vilka som är de skyldiga, men det kommer sedan en del oväntade vändningar som gör att jag blir lite osäker, och det är bara positivt att berättelsen inte är alltför förutsägbar.

Minnesskymning är en spännande bok som är svår att släppa när man väl börjat på den och jag sträckläste den faktiskt. Jag hoppas det inte tar alltför lång tid innan Kuldkepp kommer med nästa bok!
Tack Mattias Kuldkepp & Mörkersdottir förlag för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns HÄR

Minnesskymning finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar