söndag 22 december 2019

En smakebit på søndag - Jag kommer hem till jul

Den här helgen är det verkligen fullt upp! På lördagen åkte vi in till Uppsala och vilket kaos det var ute på stan! Jag måste säga att jag är glad för att vi har det mesta fixat redan och behöver inte trängas i butikerna nu. Det enda vi har kvar är lite färskvaror (mjölk, grädde, gräddfil osv) på måndag och det kan  handlas i närmaste butik, sen behöver vi inte ge oss ut i kaoset mer. På söndag blir det lite julstök här hemma och sen är nog det mesta klart och vi kan ta det lugnt och vänta på julafton. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------------

Min smakbit kommer från sidan 10-11  Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Mitt ansiktsuttryck i spegeln går från frustration till ren och skär skräck. Jag älskar verkligen mina föräldrar, men de är helt galna. På ytan verkar de kanske fullständig normala: Pappa är revisor och kommer från en stockkonservativ släkt av välbärgade privatskolegossar och han har ärvt ett ganska pampigt hus på landet - ett ställe som jag utan tvekan inte skulle ha fått växa upp på om farfar hade insett att pappa i hemlighet sympatiserade med vänstern och föraktade högern. Han träffade min mamma Jennifer (ensambarn och före detta skönhetsdrottning, krönt till "Miss Beltane" 1974) när hon var sjutton år. Enligt dem var det kärlek vid första ögonkastet och de gifte sig två år senare och pippade sig sakta men  säkert in i föräldraskapet. Men under ytan är de väldigt annorlunda. De är i själva verket ett par cocktailpimplande, totalt gränslösa, politiskt inkorrekta monster vars största intresse och nöje är att snoka i sina barns affärer, och deras avkommas förödmjukade stön när detta sker är deras livsluft. Det är det enda par jag någonsin har träffat som jag ärligt kan säga passar perfekt ihop."


3 kommentarer:

  1. vi behöver inte heller trängas med folk, tack för smakbiten och god jul.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas fortfarande att jag ska hinna med en julbok :)

    SvaraRadera
  3. Tack för smakbiten. God jul!

    SvaraRadera