söndag 1 december 2019

Recension: Makten av Dean Koontz

Titel: Makten
Originaltitel: The Whispering Room
Serie: Jane Hawk, del 2
Författare: Dean Koontz
Översättning: Sara Jonasson
Format: Inbunden
Antal sidor: 491
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Du kan inte vänta.
Befäst ditt öde.
Din belöning blir berömmelse.

Orden upprepas gång på gång i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns huvud medan hon spränger sig själv och sin bil på öppen gata. Offren för det kallblodiga dådet är många.
Dagboksanteckningar som hittas i utredningen tyder på att Cora måste ha varit galen, men FBI-agenten Jane Hawk vet bättre. Hennes utredning leder henne till en hemlig sammanslutning, som konspirerar att ta makten över USA med ny skrämmande teknik. USA:s framtid står och faller med Jane Hawk."

--------------------------
Jag tyckte första delen i den här serien var bra så när jag såg att det nu var dags för del 2 så ville jag såklart fortsätta följa Jane Hawk.

Den här berättelsen kör igång i högt tempo ända från första sidan och sen är det bara att hålla i hatten och försöka hänga med för här händer det både ett som annat. Jane Hawk är actionhjälten som gett sig den på att ta reda på vad som ligger bakom alla dödsfallen kosta vad det kosta vill. Att hon är en actionhjälte är nog det minsta man kan säga, det finns karaktärer som hon i andra böcker men oftast är det då män i huvudrollen och inte kvinnor. Det är nog inte så lätt för en manlig författare att skriva om en kvinna som actionhjälte utan att kvinnan förlorar lite av sin kvinnlighet men jag tycker att Koontz lyckats väldigt bra med att porträttera Jane Hawk.

Intrigen tycker jag också är lite annorlunda än vad man är van vid, det känns lite som om författaren varit och nosat lite på dystopigenrén utan att för den skull helt gå över i ett skrämmande framtidsscenario.

Makten är actionfylld och spännande bladvändare som man fastnar för direkt från första sidan och när man väl läst sista sidan längtar man efter mer. Tredje delen, Hotet, utkommer 2020 och jag längtar redan efter den för att få reda på om Jane lyckas med att förhindra en katastrof.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Min recension av första delen i serien
TystnadenMakten finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar