onsdag 4 december 2019

Recension: Det enda du behöver av Sylvia Lidén Nordlund

Titel: Det enda du behöver
Serie: Mia, del 3
Författare: Sylvia Lidén Nordlund
Format: Kartonnage
Antal sidor: 270
Förlag: Förlagshuset Siljans måsar
Recensionsexemplar

" Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras hopplösa relation? Dottern Frida tyr sig mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras fina kontakt. Dessutom måste hon hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan...
Kommer Mia kunna leva med att hennes stora kärlek och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja..."

-----------------------------
Jag har läst de två tidigare böckerna om Mia och fick nu förfrågan från författaren om jag ville läsa den tredje och avslutande delen i trilogin. Självklart ville jag det!

Efter att ha gått igenom en hel del svårigheter tidigare känns det som att Mia äntligen fått lite ro i vardagen. Det enda som sätter lite krokben för henne nu är tonårsdottern Frida som sakta börjar frigöra sig från mamman och som ifrågasätter lite mammans nya stora kärlek. Det har ju funnits en hel del igenkänning för mig i de tidigare böckerna och det finns det i den här också, skillnaden är att tidigare var det vissa delar i Mias berättelse som jag kände igen, nu är det istället Fridas situation som jag känner igen. Jag är själv skilsmässobarn och mina föräldrar skildes när jag var i tonåren så jag kan faktiskt förstå hur Frida känner sig. Samtidigt, eftersom jag nu är vuxen, kan jag förstå Mias uppgivenhet när Frida revolterar.

Precis som de andra delarna i trilogin är Det enda du behöver en relationsroman om vardagsproblem som är lätta att relatera till och som väcker en hel del funderingar.

Tack Sylvia Lidén Nordlund för rec.exet!


Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Allt det du måste
Om du bara vågar

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sylvia Lidén Nordlunds websida

Det enda du behöver finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar