torsdag 12 december 2019

Hett i hyllan #226

Jag skulle ju på provtagning i tisdags, men när vi kom dit så låg datasystemet nere så det var bara att åka hem igen med oförrättat ärende. Alltså gör vi ett nytt försök nu på torsdagsmorgonen så får vi se om det går bättre den här gången. Innan vi åker så hinner jag ändå delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Boken jag plockat fram den här gången är inte ett loppisfynd utan ett reafynd.


Inget att förlora av Lee Child
Baksidestext:
"Jack Reacher har bestämt sig för att resa diagonalt över USA, från Maine till Kalifornien.
Just nu befinner han sig i C olorado, mitt emellan städerna Hope och Despair. Det enda som skiljer dessa sömniga hålor åt är några kilometer tom enslig väg.
I brist på lift promenerar Reacher in i Despair. Allt han vill är att få något att äta i väntan på ny skjuts. Men istället hamnar han i trubbel med stadens polis som vill åtala honom för lösdriveri om han inte frivilligt lämnar staden. Då Reacher vägrar går poliserna mer handgripligt till väga - de kör honom till stadsgränsen och lämnar honom där.
De skulle de aldrig ha gjort!
Reacher har inget jobb, inget bagage. Han har inget förutom en jäkla envishet. Och nu har poliserna gett sig på fel person."


Den här boken köpte jag 2014 på ÖB när de hade pocket rea på sommaren. Jag får känslan av att jag bara plockade ihop en hög utan att titta närmare på om boken ingick i en serie eller inte. Det står inget på baksidan men det här är bok nr 12 i en serie om just Jack Reacher och jag har alltså inte läst de tidigare 11 delarna. Alltså var det ett felköp så det skriker om det och det är nog mycket därför boken blivit en hyllvärmare. Kan ju säga på direkten att jag inte kommer att läsa de tidigare elva delarna (orkar inte med de flesta evighetsserier) så den här åker nog ner i utrensningslådan.


3 kommentarer:

  1. Jag har bara läst en bok i den här evighetsserien, sjätte delen, och jag är väldigt tveksam till om jag kommer att läst någon mer. Jack Reacher är bättre som film :)

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig läst en Jack Reacher-bok och jag misstänker att jag inte kommer att att göra det i framtiden heller.

    SvaraRadera
  3. Jag får lite 'First blood'-vibbar :)

    SvaraRadera