fredag 29 maj 2015

Blodröd måne över Villette

Titel: Blodröd måne över Villette
Författare: Ingrid Hedström
Format: Pocket
Antal sidor: 384
Förlag: Alfabeta

"En omtyckt lärares hustru, dotter och barnbarn hittas brutalt mördade i ett övergivet kalkbrott utanför Villette. Vem eller vilka kan ligga bakom ett så grymt och obegripligt dåd?
Undersökningsdomaren Martine Poirot och poliserna i Villette finner under sin utredning att ledtrådarna sträcker sig långt tillbaka i tiden och över flera länder. Här finns kopplingar till en svensk film som aldrig fick visas, till flera mystiska försvinnanden och till ett mord på ett nerslitet tåg på Balkan.
Samtidigt som Martine kämpar för att komma över en personlig tragedi kommer hon allt närmare den skrämmande sanningen - allt närmare en mördare utan nåd."

---------------------------------------------

Blodröd måne över Villette är fjärde boken i Ingrid Hedströms serie om undersökningsdomare Martine Poirot. Emellanåt vill jag ha någon typ av "mysdeckare" att läsa och Hedströms serie passar då perfekt.

Jag har lärt känna Martine Poirot ganska väl efter att ha läst om henne i fyra böcker och jag gillar henne mer och mer. En av de saker jag gillar med henne är att hon har ett så "normalt" och stabilt privatliv. Nu blev det ju lite mer turbulens i privatlivet i den här boken men även det redde ut sig ganska snabbt.

Den här gången fanns det tyvärr också nånting lite smått negativt med boken. Jag tyckte den var lite rörig och det var emellanåt svårt att hålla reda på vem som gjorde/gjort vad, varför och när. Att man inte kan gissa sig till vem som är mördaren är bara positivt, jag gillar att bli överraskad, men här var det vägen dit som var rörig och det var svårt att hålla reda på de röda trådarna och alla människorna i berättelsen.

Trots att jag tycker att den här boken är rörig så tycker jag om boken och  den här serien och eftersom det finns några delar till i serien så ska jag nu se till att skaffa dem så jag får läsa lite till om livet i Villette och om undersökningsdomaren Martine Poirot.

Min recensioner av de tidigare delarna i serien

Lärarinnan i Villette
Flickorna i Villette
Under jorden i Villette

Blodröd måne i Villette finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket/E-bok



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar