tisdag 26 maj 2015

Top Ten Tuesday 2015-05-26

Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish är ett måste på tisdagar och det går ut på att göra en tio-i-topp-lista enligt ett givet tema. Nu närmar sig sommaren så den här gången handlar det om böcker man tänker ha i väskan när man beger sig till stranden eller böcker som man tycker passar bra att läsa på stranden.Ten Books I Plan To Have In My Beach Bag This Summer or Ten Books I Think Make Great Beach Reads

-----------------------

Nu är det tyvärr så att jag aldrig befinner mig på stranden på sommaren eftersom jag varken tål sol eller mår speciellt bra när det är alltför varmt. Alltså stannar jag hemma och håller mig i skuggan så mycket som möjligt, förutom när det blir för varmt ute, då flyr jag inomhus, stänger dörrar och fönster och sätter på A/C:n så att det blir lite svalare. Men jag får låtsas lite och försöker med en lista på böcker som nog skulle fungera för läsande på stranden. De första tre är från min  önskelista och resten har jag plockat från mina olästa böcker.

Hemlös av Gail Carrigan
Evighetens rand av Ken Follett
Stormfågel av Conn Iggulden
Zarités frihet av Isabel Allende
Den blå färgen av Tracy Chevalier
I persikoträdets skugga av Joan Harris
Mördare i Marais av Claude Izner
Examensfesten av Faye Kellerman
Mystery av Jonathan Kellerman
Västerut av Louis L'Amour

6 kommentarer:

 1. Nej, sol och strand är inte jag heller så förtjust i, sommarläsning däremot uppskattar jag mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här - det är skönt att sitta ute på altanen och läsa.

   Radera
 2. Flera av böckerna finns på min lista över böcker som jag vill läsa. "I persikoträdets skugga" låter som bra sommarläsning om man tänker på titeln :)

  SvaraRadera
 3. Stranden är jag inte heller så förtjust i, föredrar min egna solstol här hemma! Joan Harris och Tracy Chevalier är väldigt trevlig sommarläsning tycker jag =)

  SvaraRadera
 4. Är nyfiken på de flesta på din lista! :)

  SvaraRadera
 5. Jag tål heller inte värme. Förra sommaren var en riktig mardröm!

  Gail Carriger är bra sommarläsning :-)

  SvaraRadera