söndag 14 maj 2017

En smakebit på søndag - Lex Demos

Väldigt många ägnade nog lördagskvällen åt Melodifestivalen, men det gjorde inte jag. Varken maken eller jag är speciellt intresserade så vi hoppade över det nästan helt. Det var först när maken gått och lagt sig som jag bytte kanal och tittade lite. Men då gjorde jag ändå en hel massa annat och hade tv:n mera som bakgrundsljud. Men jag vet i alla fall vem som vann!

Idag hade vi tänkt åka till bakluckeloppisen på Ulva kvarn, som öppnar för säsongen, men som vädret ser ut nu så är det lite tveksamt om vi åker. Klarnar det inte upp och blir lite varmare ute så stannar vi nog hemma.

Nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------------------

Min smakbit kommer från sidan 51 i Lex Demos av Staffan Gullsby ( titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)

"Tillverkningsprocessen uppfyllde förvisso inte några som helst kvalitetskriterier men han hade heller inte brytt sig om att söka tillstånd för sin verksamhet. Och han behövde inte annonsera. Ryktet om Kloka Gubbens Kådsalva hade nått långt och burkarna gick åt i en strid ström. Det var till och med så att ingredienserna emellanåt inte riktigt hade räckt till. Själva kådan var inget problem att samla ihop men i övrigt fick han ta vad han hade. Receptet föreskrev bland annat en liten skvätt rapsolja men han fann att det fungerade lika bra med en skvätt diesel innan han gjorde en deal med ett lokalt gatukök att få ta hand om deras använda frityrolja. Men det ingen visste om ingredienserna hade ingen ont av."


13 kommentarer:

 1. Diesel verkar ju inte vara så lämpligt att använda i en salva... å andra sidan är väl inte använd frityrolja heller det :)

  SvaraRadera
 2. Vet inte om jag tror det är så bra med diesel i en kådsalva... Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Intressant smakbit. Boken kände jag inte till.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den salvan skulle jag inte vilja använda...

  SvaraRadera
 5. suspekt! ska se mig för tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakebiten, det var inget roligt omslag.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Kände inte till den här boken.

  SvaraRadera
 8. Lite Kajsa Warg över det där :)

  SvaraRadera
 9. Det var en ruggig salva. :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för en annorlunda smakbit.

  SvaraRadera
 11. "Det man inte vet.."? Undrar hur många som tänkt så om vi inte hade lag på innehållsförteckning ;)
  Tack för tankeväckande smakbit!

  SvaraRadera
 12. Ukjent forfatter for meg, så takk for smakebiten :)

  SvaraRadera