tisdag 16 maj 2017

Recension:Striden i skogen av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Titel: Striden i skogen
Serie: Hallahem
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Format: Kartonnage
Antal sidor: 262
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Vitterfolket hotas av onda krafter från flera håll. De går inte längre säkra utanför Hallahem. Men inte ens i staden under berget är det sig likt längre, och folket splittras när en ny rådman ska väljas.

Torun, Tilda och deras vänner försöker tillsammans bekämpa fienderna. Men ingen vet hur den uråldriga ondskan i skogen kan stoppas, eller hur länge vittrorna kan gömma sig för _Vakarna, det hemliga sällskap som jagar dem.

Den avgörande striden kommer allt närmare. Kommer vitterfolket någonsin att få leva i fred? Kan vänskap och kärlek vinna över hat och hämndlystnad?"

-----------------------------

Den här boken fick jag som överraskningspost och överraskningsböcker är lika kul varje gång. Det som var kanske lite problematiskt var att det här är tredje och avslutande delen i en trilogi där jag inte läst de två första delarna. Men jag resonerade som så att jag läser ju inte alltid serier i ordning så det här borde nog gå i alla fall, gillar jag boken så får jag se till att läsa de första delarna senare.

Det här är en väldigt trevlig berättelse och jag fick grepp om den ganska snabbt med tanke på att jag inte läst de tidigare delarna, det var på något sätt inga större problem med att förstå hur det hela hängde ihop. När jag läser så ser jag ofta berättelsen i bilder och här var det faktiskt John Bauers bilder som jag tyckte passade bäst

Jag läser inte speciellt mycket fantasy och det finns vissa krav för att jag ska kunna ta till mig en sådan berättelse. Det är viktigt att det finns en förankring i verkligheten (i den verkliga världen) och jag har enormt svårt för vampyrer, zombies osv och alltför fantasifulla monster eller liknande, samma gäller helt nya världar, det har jag lite svårt för i alla fall än så länge. De här böckerna är en blandning av gammalfolktro och vår egen verklighet och det borde alltså passa mig perfekt.

Trots att allt egentligen borde vara så rätt för mig som det kan bli så fastnar jag aldrig för berättelsen. Jag kan förstå varför många tycker serien är helt enkelt underbar, men för mig funkar den bara inte. Det kan nog bero på att jag inte läst de första delarna eller att det helt enkelt var lite fel tillfälle för mig att läsa boken. Jag får nog ta och prova igen vid något annat tillfälle och då se till att också läsa del 1 och 2 först.

Tack Hoi förlag för rec.exet!


Striden i skogen finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar