onsdag 17 maj 2017

Recension: Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson

Titel: Den tunna blå linjen
Serie: Leo Junker, del 4
Författare: Christoffer Carlsson
Format: Inbunden
Antal sidor: 362
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

"Det är en orolig tid.
Fredagen den trettonde november 2015 exploderar det i Paris och genom Europa rör sig enorma flyktingströmmar norrut.
Ryktet: en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat i landet. Är det sant? Ingen vet.
Samtidigt mottar Leo Junker ett brev. Det rör det fem år gamla, ännu olösta mordet på Angelica Reyes.
Vid det laget har John Grimberg, en gång Leos bäste väl, varit spårlöst försvunnen i över ett år. I terrorns skugga jagar Leo snart en helt annan, kanske ännu farligare sanning som ställer dem båda inför en sista prövning."

----------------

Den tunna blå linjen är fjärde och avslutande delen i serien om Leo Junker. Och här måste jag erkänna att jag läst första delen i serien men än så länge har jag inte hunnit med del 2 och 3 fast de finns i bokhyllan. Trots att jag alltså bara läst första boken så kunde jag inte motstå frestelsen att läsa den här.

Jag var inte jätteförtjust i Den osynlige mannen från Salem, men hoppades på att fortsättningen skulle vara mer i min smak. Just nu läser jag alltså delarna i "fel" ordning, del 1 och fyra först och de två andra delarna får jag ta itu med lite senare.

Jag var lite ljummen när det gäller Leo i första boken, i den här känns det som att han mognat och blivit en mer intressant person med lite mer djup. Det är faktiskt nästan så att jag börjar tycka om Leo.När jag läser om Grim så tänker jag faktiskt direkt på en del "rövare" från den (södra) sidan av Stockholm, så han är på ett sätt en bekant människotyp som jag t o m träffat på nån gång för länge sedan

Handlingen är spännande med jakten på en prostituerads mördare och samtidigt sökandet efter "vännen" Grim. Slutet var ganska sorgligt, jag hade inte förväntat mig att det hela skulle sluta såsom det gjorde och faktiskt så förstod jag Leos känslor där och led med honom.

Jag blev nästan förvånad över hur mycket jag tyckte om Den tunna blå linjen och den har gjort att jag är ännu mer peppad att läsa de delar i serien jag ännu inte hunnit med. Även om den här boken slutar på det sättet den gör så hoppas jag ändå att det kanske ska komma en fortsättning. Det är ju lite snopet att när man väl börjar tycka om huvudpersonen så slutar serien. Även om jag brukar tycka att tre eller fyra böcker är lagom längd på en serie så skulle jag nog gärna läsa en till om Leo Junker. Så kom igen nu, Christoffer Carlsson, en bok till!

Tack Kult PR för rec.exet!


Smakprov ur Den tunna blå linjen finns HÄR

Min recension av första delen i serien

Den osynlige mannen från Salem


Den tunna blå linjen finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Det var riktigt vemodigt att läsa denna sista delen, jag har läst alla fyra delar och ville inte att den skulle ta slut. Men ett fint avslut på alla sätt tyckte jag.

    SvaraRadera