fredag 26 maj 2017

Recension: Svartlistad av Alyson Noël

Titel: Svartlistad
Serie: Rivalerna, del 2
Författare: Alyson Noël
Format: Inbunden
Antal sidor: 333
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

" Layla Harrison har äntligen hamnat mitt i en kändisskandal värd att skriva om.
Aster Amirours namn nämns i varje skvallertidning.
Tommy Philips är galet nära att få sin drömtjej.

Ingen av dem hade dock kunnat föreställa sig att deras kändisskap skulle bygga på att de blivit inblandade i stjärnan Madison Brooks försvinnande. Och att Aster nu är huvudmisstänkt för ett eventuellt mord. När rättegången närmar sig kontaktar Layla, Aster och Tommy en insiderkälla för att ta reda på hur allt ligger till. Jakten på sanningen går via exklusiva nattklubbar och luxuösa takvåningar. Snart blir de varse att vissa hemligheter bör förbli begravda.

----------------------

Svartlistad är andra delen i trilogin Rivalerna om Layla, Aster, Tommy och Madison som söker sin lycka i Hollywood.

Första delen visade upp den glittriga glamorösa sidan av den värld som ungdomarna vill bi del av. Den här andra delen visar lite hur "all reklam är bra reklam", dvs man kan bli kändis trots att det som står i tidningarna och det som ryktas är negativt. Det viktiga är att synas, den som syns och som det pratas/skvallras om kan bara pga det bli kändis och få möjligheter att ta sig fram. Det är lite det där fenomenet att inte ens Paris Hilton protesterar när tidningarna visar upp bilder på henne när hon är påverkad upp til ögonbrynen och man ser hennes "hm-hm" när hon kliver ur bilen. Så länge det skrevs om henne, vare sig det var positivt eller negativt, så hon nöjd. Ett ganska cyniskt sätt att se på saker och ting men uppenbarligen fungerar det.
I Svartlistad börjar det också dyka upp ledtrådar till vem Madison egentligen är och vart hon har tagit vägen och nu börjar berättelsen om henne bli riktigt intressant.

Svartlistad är, precis som Rivalerna, lättläst och underhållande och perfekt på t ex sommaren, när man vill ha något lättsammare att läsa. Nu hoppas ja att tredje delen kommer snart så jag får reda på vad som egentligen hänt med Madison.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Alyson Noëls websida

Min recension av del 1

Rivalerna

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!


Svartlistad finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar