tisdag 23 maj 2017

Kulturkollos veckoutmaning: Om era hobbyerJag tycker jag hållit på hela dagen ändå känns det som att jag inte hunnit ed nånting idag.Nu är det i alla fall dags för Kulturkollos veckoutmaning som den här gången handlar om hobbyer och utmaningen lyder

Ägnar du dig åt någon hobby, vad är det och hur började ditt intresse för just den hobbyn? Finns det någon hobby du inte testat än (eller i alla fall inte håller på med nu), men är sugen på att utforska?

---------------

Hobbyn har jag så det räcker och blir över. Det är tur att jag numera är sjukpensionär så jag gör det jag vill på dagarna, jag skulle nämligen inte ha tid att jobba, all tid går ju åt till mina hobbyn.
Böcker, läsande och bloggande kommer nog för närvarande på första plats. Läst mycket har jag gjort i princip i hela mitt liv och det blev inte precis mindre av det av att jag också började blogga om böcker.


Sällskapsdjur har jag alltid haft. När jag växte upp hade vi hundar, fåglar, kaniner osv osv i en aldrig sinande ström förutom alla de skadade fåglar och insekter som vi ungar släpade med hem och skulle ta hand om. Det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa mig en katt för det kändes så tomt att komma hem och så fanns där ingen som väntade på en. Senare blev det andra och fler djur och just nu har vi bara illrar och katter. Iller har jag nördat in mig på i drygt 20 års tid och läser fortfarande om forskning och nyheter när det gäller dem. Att läsa in mig på  katter har jag tänkt att göra så småningom också. Och speciellt då de två raser jag har som båda är hybridraser.
Och planen är att det blir hund också när maken går i pension och har mer tid att hålla på med en hund. Det härliga med djur är inte bara kontakten med dem utan också att lära sig mer om de olika djurslagen.
Det härliga är att maken också är lite knasig när det gäller djur men han har en annan inriktning istället - han matar allt som har päls eller fjädrar. Alltså har vi nog Uppsalas fetaste fåglar häromkring - skatorna orkar inte ens flyga på vintern...de går på snön dit de ska.

Målarböcker Jag upptäckte målarböcker för vuxna för ca ett år sedan och första gången jag provade så var jag fast. Inte nog med att jag faktiskt kan slappna av och släppa en massa funderingar genom att koncentrera mig på målandet men jag har också fått lov att ändra på mitt sätt att tänka. Vad är det som säger att gräs måste vara grönt, det kan ju lika gärna vara lila eller rosa. På något sätt får målandet mig att tänka på ett mer kreativt sätt och inte fastna i gamla invanda tankemönster.De där tre står nog överst på listan för mina hobbyer men sen fortsätter listan ungefär en kilometer till med sådant som loppisar, samlande av keramik, porslin och konstglas osv osv i all oändlighet. Och den listan fylls på hela tiden för jag slutar ju inte att vara nyfiken och vill alltid prova på och lära mig något nytt.
Det finns alltid en massa nytt jag får syn på och som jag blir sugen på att testa. Det senaste jag funderar på att prova är diamantbroderi/diamantmålande (diamond embroidery/diamond painting). Det som fått mig att hålla igen lite är att jag inte riktigt vet om jag har tid för ännu en hobby.9 kommentarer:

 1. Jag tror att man mår bra i själen av att ha något att gå upp i, så jag tycker det låter fint med alla dina hobbies. Och böcker och husdjur mår man ju extra bra av tänker jag :-)

  SvaraRadera
 2. Broderier har jag också hållit på med periodvis

  SvaraRadera
 3. bokbloggande triggar till mer läsning

  SvaraRadera
 4. Jag provade målarböcker men får så himla ont i händerna.

  SvaraRadera
 5. Jag har ju en katt, men jag vet inte om en liten kissemiss riktigt blir en hobby?

  SvaraRadera
 6. 20 år av illrar känns ju som en passion.

  SvaraRadera
 7. Illrar är intressanta djur, ett tag var jag inne på att skaffa mig en men det blev aldrig så. Jag är också uppväxt med djur, men när jag flyttade till lägenhet så insåg jag att jag inte ville utsätta ett djur för det. Men jag saknar katt så det gör ont.

  SvaraRadera
 8. Husdjur är ju faktiskt en riktigt bra hobby. Det borde jag ha haft med på min lista. Att gulla med kaninerna är ju himla mysigt och prestigelöst.

  SvaraRadera
 9. Diamantbroderi? Hm, törs jag kolla? JAg kom på målarböckerna och la till det, men broderier glömde jag i uppräkningen... Hade många som jag gav bort när vi flyttade...

  SvaraRadera