söndag 2 oktober 2016

En smakebit på søndag - Ända in i märgen

Jag hade planerat allt jag skulle göra på lördagen, men självklart var det bara att glömma den planeringen. Varje gång jag planerar alltför mycket så kommer det en hel massa i vägen så att jag knappt får nånting gjort och absolut inte det jag planerat göra. Så speciellt mycket lästid blev det inte under lördagen. Och söndag har vi tänkt oss att besöka Mickelsmässomarknaden i Örsundsbro, och det betyder att det inte blir jättemycket lästid då heller. Jag får nog försöka ta igen det i veckan istället.
Nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------

Man ska ju egentligen bjuda på en smakbit från boken man läser just nu, men jag har precis börjat på en ny bok och ännu inte riktigt kommit in i den så jag bestämde mig för att ta smakbiten från boken jag läste innan, en bok som berörde mig väldigt djupt och som jag lär komma ihåg länge.

Så min smakbit kommer från sidan 18 i Ända in i märgen av Annika Taesler (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)


"Nu fattade jag inte hur jag väntat mig att rummet skulle vara tyst: snarare var ljuden så konstanta, och samtidigt oberäkneliga, att jag kunde glömma att få minsta blund i ögonen. Jag var för pigg för att sova, för trött för att övertala någon att spruta in mer sömnmedel i droppet. I stället sammanfattade jag informationen som sköljt över mig de senaste dagarna, medan väggklockorna släpade sig i olika takt mot morgonen"16 kommentarer:

 1. tack för smakebiten. den sortens nattvak känner jag till

  SvaraRadera
 2. Den här boken har synts mycket i mitt flöde den senaste tiden. Det är nästan så att jag blir sugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 3. Den här tyckte jag var väldigt bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Hemsk situation, men intressant att ta del av och alldeles säkert en bok man blir berörd av.

  SvaraRadera
 5. Bra titel och fint omslag, men jag är inte säker på att jag skulle klara av att läsa den. När jag skrevs ut från sjukhuset efter min stroke fick jag veta att den sortens stroke jag hade fått ofta ledde till förlamning från halsen och neråt (och sänkt medvetandegrad). Det känns som min värsta mardröm så jag vill nog inte läsa den. Men tack för en bra smakbit!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten, den här har jag läst om på andra bloggar också. Verkar beröra starkt.

  SvaraRadera
 7. Den här har jag hört talas om - en sann historia som säkerligen är värd att läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Den här boken verkar oerhört intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Jag det förstår jag att man lir berörd av en bok som den här.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Kram Cissi

  SvaraRadera
 12. Låter som en väldigt stark bok, ny för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Ah, denne fikk jeg voldsomt lyst til å lese. Takk :)

  SvaraRadera
 14. Helt okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera