fredag 7 oktober 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 40

Verkstadsbesök för bilen igen och som vanligt så resulterar det i "tom peng pung". Fattar inte att allt som har med bilar att göra ska kosta så förbannat, speciellt som vi inte har nåt val...Bor man ute på landet så är bil enda möjligheten att ta sig nånstans.

Den här veckan har det varit så fullt upp med bloggen, läsandet och annat att jag helt missat Veckans bokbloggsfråga, som anordnas av Barnboksbloggen. Men nu när jag väl kom ihåg den så tar jag och svarar på den direkt, bättre sent än aldrig. Den här veckan vill hon veta

Vad föredrar du, att läsa realistiska böcker som du lätt kan känna igen dig i, att läsa realistiska böcker om svunna tider eller främmande miljöer att drömma dig bort i eller att läsa fantasy eller liknande böcker om andra världar, magi och övernaturliga fenomen?  

-----------------

Jag läser ju egentligen nästan allt men det finns några genréer som jag läser mindre av.

Jag föredrar nog berättelser som utspelar sig i den verkliga världen men utöver det så spelar det ingen roll om det är nutid, historiskt eller om det är om främmande platser. Faktiskt så tycker jag mycket om böcker där handlingen utspelar sig på exotiska platser.

Fantasy läser jag ganska lite av och då föredrar jag böcker där miljön är så lik den verkliga världen som möjligt. Alltför fantasirika miljöer är ingenting för mig. Sci-fi är nog den enda genré som jag faktiskt undviker och där gäller det hela konceptet...både karaktärer och miljö.


2 kommentarer:

  1. Tycker också väldigt mycket om att läsa böcker som utspelar sig på platser som är exotiska och obekanta för en själv :)

    SvaraRadera
  2. Sci-fi-genren är jag inte heller så hemmastadd i.

    SvaraRadera