måndag 31 oktober 2016

Tematrio - Träsk och djungel

Jag har tillbringat en timme med soffliggning medan jag tittade på vår, för närvarande, favoritserie på TV, Mountain Men. Och jag skrattade så jag nästan pissade på mig...Programmet är nog gjort på fullaste allvar och är inte menat som ett humorprogram men vi kan inte riktigt ta det på allvar. Speciellt två av personerna, Eustace och Preston, som serien följer är så hysteriskt roliga att serien är värd att se bara för deras skull. Men jag kan ju inte ligga i soffan hela kvällen och eftersom det är måndag så var det dags att kolla hur Lyrans Tematrio ser ut den här veckan. Den här gången uppmanar hon

Berätta om tre böcker/berättelser som utspelar sig i våta träskmarker, i djungeln eller i regnskogen (eller liknande blöta ställen)!

------------

Den här var så svår att jag först faktiskt funderade på att hoppa över Tematriot den här gången. Första gången jag gick igenom mina lästa böcker såg det hopplöst ut för jag hittade absolut ingenting som skulle passa. Men inte kunde jag ju ge mig så det var bara att ta en andra genomgång och efter mycket om och men så fick jag ihop en trio som med lite god vilja kan sägas stämma med temat
(Titeln på är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)


Experimentet av Catrine Tollström
Det hela utspelar sig på en isolerad söderhavsö och en del av ön bestod av djungel om jag inte minns fel.


Diskodans för hädangångna av Colin Cotterill
Det här är en hel serie som utspelar  sig i Laos och huvudpersonen Dr Siri Paiboun hamnar till som tätt i djungeln, som aldrig är långt ifrån de små samhällena som han åker till. Och där fanns nog träsk också.


Teodlarens hustru av Dinah Jefferies
Numera är nog mycket av  Sri Lankas natur rätt så tuktad även om de har kvar en hel del nationalparker, men på 1920-talet då berättelsen i den här boken utspelar sig fanns det nog mer naturligt vildvuxna  djungelområden på ön.


8 kommentarer:

 1. Riktigt svårt den här gången, men du verkar ha lyckats med djungelmotiven.

  SvaraRadera
 2. Cotterill är intressant! Har bara läst någon enstaka i serien men gillade dem.

  SvaraRadera
 3. Har nu läst vad du skrivit om samtliga i trion och vill läsa dem alla tre... det är då alldeles hopplöst vad lätt man frestas av böcker. ;)
  Tack för bra tips! :)

  SvaraRadera
 4. har aldrig besökt en djungel - utom min egen trädgård :)

  SvaraRadera
 5. Spännande tips! Helt nya titlar för mig.

  SvaraRadera
 6. Teodlarens hustru låter som en bok för mig! Tack!

  SvaraRadera
 7. Teodlarens hustru är jag mycket lockad av! Experimentet har jag haft i min hylla i någon av apparna länge men det har inte blivit av att jag har läst den - trots att jag tycker att den verkar väldigt intressant :-)

  SvaraRadera