måndag 24 oktober 2016

Vodka & plié av Terese Marvelin

Titel: Vodka & plié
Författare: Terese Marvelin
Format: Häftad
Antal sidor: 207
Förlag: Marvelin förlag
Recensionsexemplar

"Ebba Fors drömmer om en anställning på en av världens mest attraktiva teatrar, Bolsjojteatern i Ryssland. En framtid utan balett är inte ett alternativ.
Men livet är inte en dans på rosor. Ett alkoholmissbruk, en olycklig kärlek och mängder av sexiga män lurar i periferin.
Med biljett i handen och siktet inställt på Moskva stöter hon oväntat på sin stora idol, en berömd koreograf. Han ger henne ett erbjudande hon får svårt att motstå."

------------------------


Jag läste den här författarens förra bok, Allt som glimmar, i slutet av förra året och gillade den. Med Vodka & plié är det faktiskt samma förutsättningar som då, jag känner att efter att ha läst en massa våldsamma och tunga berättelser så behöver jag lite feelgood.

Huvudpersonen Ebba är en trevlig tjej som jag får sympati för. Hon har en massa drömmar men inte mycket insikt om vad som är genomförbart och hur mycket jobb det kräver att förverkliga de drömmarna. Och det är här som det blir lite problem för mig. Att drömma om Bolsjojteatern är en sak, men att söka dit med en bakgrund som "hobbydansare" är lite för mycket. Ja, jag vet att feelgood inte nödvändigtvis behöver vara speciellt verklighetsnära, men för mig funkade det här inte alls, men kan nog fungera bättre för andra. Att komma med i den svenska truppen däremot tyckte jag var helt OK.

Annars gillar jag boken, den är perfekt lättläst och mysig som en feelgood ska vara. Helt enkelt en charmig berättelse att drömma bort sig med nu när hösten är här.

Tack Terese Marvelin för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Terese Marvelins websida


Min recension av

Allt som glimmar


Vodka & plié finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar