tisdag 25 oktober 2016

Top Ten Tuesday - Halloween

Jag har suttit här på morgonen och försökt lära mig min nya telefon , när det gäller mobiler så är jag en riktig sopa och det känns som om jag vore i behov av en kurs för att få det här att gå snabbare. "Smart" som jag är så bestämde jag mig för att samtidigt börja hålla på med Instagram och det var kanske inte precis ett av de mest intelligenta besluten jag tagit - men som vanligt så resonerar jag att varför hålla på dubbel så lång tid med att ta ett steg i taget när man kan göra allt på en gång...vilket ofelbart brukar leda till kaos där jag blandar ihop allt. Men det är här som snilleblixten kommer in. När allt sen är ett gytter så får maken hoppa in och hjälpa mig att reda ut det hela. Och då kan han känna sig behövd, jag får mitt trassel sorterat och lär mig på kuppen hur jag ska göra. Varför göra det hela på det enkla sättet genom att först fråga honom och direkt göra rätt?
Nu är det i alla fall dags för Top Ten Tuesday som idag handlar om Halloween och läskiga/skrämmande böcker

Halloween related freebie: ten scary books, favorite horror novels, non-scary books to get you in the Halloween/fall mood, bookish halloween costumes, scariest covers), scary books on my TBR, etc. 

-----------------

 Nu är inte skräck nånting för mig egentligen så det är en genré jag läser ganska lite av. Jag har lite för vilt galopperande fantasi så om jag läser något alltför suggestivt och skrämmande så slutar det med att jag knappt vågar somna på kvällen. Till saken hör att vi bor i ett skogsbryn där det blir riktigt mörkt på kvällarna och det förbättrar inte saken precis.

Men jag försöker få ihop en lista på böcker med skrämmande innehåll och det får bli en blandning på sånt som är fiktivt och böcker som behandlar sånt som är skrämmande i verkligheten. Många lär det inte bli eftersom jag aktivt undviker skräck.

1. Morgonen de kom för att hämta oss av Janine di Giovanni
Finns det något mer skrämmande än krig?
2. Vänd dig inte om avTove Alsterdal
Beckomberga får mig alltid att rysa.
3. Gryningspyromanen: En berättelse om hämnd  av David Widlund & Monica Walldén
Kalla kårar går mer utmed ryggraden än av de flesta fiktiva berättelser
4. Incidenten i Böhmen  av Thomas Årnfelt
Mörk och ödesmättad stämning som verkligen satte far på fantasin

Där får det nog räcka för min del, som synes så läser jag inte speciellt mycket böcker som fungerar under den här rubriken.

3 kommentarer:

  1. Jag läser inte ren skräcklitteratur. Men andra lite småspännande berättelser slinker igenom.

    SvaraRadera
  2. Ibland (oftast) är verkligheten mer skrämmande än vad någon kan hitta på :)

    SvaraRadera
  3. Många intressanta tips. Morgonen de kom för att hämta oss vill jag verkligen läsa och de andra verkar också bra.

    SvaraRadera