söndag 30 oktober 2016

En smakebit på søndag - Hot över Östersjön

Jag har haft otroligt med energi hela veckan och fått mycket gjort, men nu tog den energin slut så lördagen blev en vilodag. Jag tog det lugnt, fikade och målade och kvällen tillbringade till största delen liggandes i soffan framför TV:n. Jag får hoppas att det var det här som behövdes och att energin börjar flöda igen. Det känns faktiskt som om en vilodag var precis vad jag behövde för nu börjar jag känna att det är dags att sätta lite fart. Alltså börjar jag söndagen med att delta i En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------


Min smakbit kommer från sidan 265 i Hot över Östersjön av Mark Greaney (titeln är länkad till förlaget sida och där finns mer info om boken)"Tack och lov dog samtliga passagerare på det svenska flygplanet så gott som omedelbart, eftersom en nästan full bränsletank exploderade två sekunder efter kollisionen med det ryska spionplanet.
Ryssarna hade inte samma tur. Det tog ett tag innan kapten Tjipurin insåg att flygplanets akterparti rivits loss. I ett rasande tempo satte han på sin syrgasmask och försökte tillsammans med styrmannen få ner planet, som inte svarade på hans kommandon.
Det fanns fallskärmar åt alla i besättningen, men de hade inte satt på sig dem, och planets kraftiga nedåtgående spiralrörelse innebar att det inte fanns något de kunde göra för att överleva."

21 kommentarer:

 1. Jag har en Clancy-tegelsten som väntar på att bli läst, den sista han skrev (tillsammans med Mark Greaney) innan han dog. Det tar emot lite, trots att jag faktiskt gillat andra av hans böcker.

  SvaraRadera
 2. Omslaget ger viss förrvirring angående vem som skrivit boken, Clancy eller den andre. :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet man inte bakgrunden så kan det nog vara förvirrande. Clancy skrev böcker om Jack Ryan tillsammans med t ex Mark Greaney. När Clancy dog så fick Greaney överta karaktären Jack Ryan och fortsätter alltså att skriva serien

   Radera
 3. Låter som en bok med spänning från första till sista sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen spänning hela vägen och inte bara det, det är rent ut sagt kusligt när man samtidigt läser i tidningarna om det som sker i verkligheten och som är som taget ur boken.

   Radera
 4. En författare jag känner namnet på men inte läst något av.
  Skrämmande ångestframkallande smakbit :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir ju inte direkt sugen på att sätta sig i ett flygplan...

   Radera
 5. Jeg mener jeg har lest en Tom Clancy bok, men jeg kan ikke huske hva den het :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Bl.a detta är en av Clancys böcker som jag inte läst. Gillar hans böcker mycket.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakebiten:) Man blir nyfiken på boken :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Tror inte jag känner igen den här boken faktiskt.

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst något av Tom Clancy men det låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Oj, den här verkar spännande! Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 11. Jag har en kompis som har läst alla Tom Clancy-böcker som finns, men jag tror inte jag har läst någon själv.

  SvaraRadera