tisdag 31 maj 2016

Det gud inte såg av Helena von Zweigbergk

Titel: Det gud inte såg
Serie: Fängelseprästen Ingrid Karlberg
Författare: Helena von Zweigbergk
Format: Pocket
Antal sidor: 254
Förlag: Norstedts förlag
Recensionsexemplar

"Gun Johansson på kvinnofängelset har begått ett synnerligen makabert brott. Hon väcker stark fientlighet, till och med hos sina medfångar. Stämningen runt henne blir alltmer hätsk.
Vem är hon? Hur har hon hamnat här? Och hur kan hon fortfarande hävda att hon är oskyldig?
Den enda Gun pratar med är Ingrid, fängelseprästen, som blir besatt av hennes öde. Ingrid måste få klarhet i vad som hänt. Men sökandet leder henne in i ett mörker som hotar att uppsluka allt som hon håller kärt. Sitt hopp. Sin kärlek. Sin tro."

-------------------------

Helena von Zweigbergk debuterade skönlitterärt med en spänningsserie om fängelseprästen Ingrid Karlberg och Det gud inte såg är första delen i den serien. Nu ger Norstedts ut en lätt reviderad nyutgåva av serien. Eftersom jag hört författarens namn men aldrig läst något av henne tyckte jag den här boken skulle vara perfekt att börja med.

Jag kan på en gång tala om att jag helt enkelt inte klarar av att tycka om huvudpersonen Ingrid Karlberg, det går bara inte. Hon är så tafflig och trampar i klaveret vad hon än tar sig för att jag tycker det nästan är pinsamt. Men jag måste ju medge att det är Ingrid som driver mig framåt i berättelsen, jag hoppas ju hela tiden på att hon nästa gång ska hantera saker och ting bättre.Jag borde egentligen tycka synd om henne men inte ens det klarar jag av utan jag bara stönar och väntar på hur hon nästa gång ska tabba sig. Hon är så välmenande men det räcker inte riktigt.

Intrigen är både annorlunda och intressant och definitivt inte förutsägbar, jag hann faktiskt läsa ganska långt in i boken innan jag började ana hur det kanske skulle sluta.

Trots att jag alltså tycker att Ingrid Karlberg är pinsam så är jag ändå nyfiken på att läsa kommande böcker, för nånting måste hon ju lära sig på vägen...

Tack till Norstedts förlag för rec.exet!


Det gud inte såg finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


2 kommentarer:

  1. Tycker plåten låter mycket spännande. :) Blir nyfiken. Men får förbereda mig på lite frustration om jag läser då ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får du nog. Prästen är rätt så skämmig.

      Radera